Reklama

Markíza má v pláne spustiť tento rok HbbTV [video]

Komerčná televízia Markíza má v pláne spustiť tento rok hybridné vysielanie HbbTV. Informoval o tom dnes Zdenko Ryšavý, technický riaditeľ skupiny Markíza v rannom programe Teleráno. Presný dátum spustenia však nezverejnil.

HbbTV je hybridné vysielanie, ktoré spája online obsah s už tradičným televíznym vysielaním. Pre jeho využívanie je nutné aby vaše prijímacie zariadenie (televízor alebo set-top-box) podporovalo tento štandard. HbbTV sa spúšťa väčšinou červeným tlačidlom na diaľkovom ovládaní, pre jeho používanie je samozrejme potrebné pripojenie k internetu.
Pokračovanie nižšie:


Markíza má v pláne sprístupniť v HbbTV nielen takzvaný superteletext, ale aj archív svojich spravodajských relácií či iné zaujímavé aplikácie.

Hybridné vysielanie HbbTV nie je slovenským divákom neznáme. Ako prvá ho u nás začala poskytovať verejnoprávna RTVS. Dostupné je na kanáloch Jednotka (SD), Dvojka (SD) na satelite Astra 3B (23,5°E), a na všetkých troch kanáloch v DVB-T (Jednotka, Dvojka a STV HD). Slovenskí diváci môžu tiež HbbTV vysielanie využívať aj na programoch od Českej televízie (ČT1 a ČT), ktoré sú dostupné vo štvrtom celoplošnom multiplexe v rámci platformy Plustelka či prostredníctvom satelitu Astra 3B (23,5°E).

TIP: RTVS spustila HbbTV aplikáciu s archívom spravodajských relácií [náhľady]



Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Markíza HD má teletext aj u DIGI TV, nielen Skylink. DIGI navyše ponúka TXT aj u STV1 HD a JOJ HD.

  2. Mam Philips model 32pfl4007h/12 na stv mi hbb nejde vsade inde ano ct, madari
    Pisal som do Phlipsu ze vraj len pokusne vysielanie co pre mna neni odpoved. Sw ma posledny z roku 2013

  3. Znacky Panasonic, Philips, Sony… uz nie su to co byvali. Mam dojem ze aktualne su co sa tyka ceny aj podpory TOP znacky LG a Samsung.

    Mam doma Smart TV od LG uz asi 3 roky a novy softver vydavaju stale minimalne kazdych 6 mesiacov. Dnes uz nejde o hardverovu kvalitu ale hlavne o dobru softverovu podporu. Ak niekto nevie zabezpecit opravenie chyby v softvery kvalitny hardver ti je na nic.

Komentáre už nie sú povolené.