Reklama

Vyskúšali sme mobilnú televíziu ANTIK TV GO aj s archívom populárnych programov

Už niekoľko týždňov je na našom trhu dostupná mobilná televízia ANTIK TV GO, ktorú poskytuje košický operátor ANTIK Telecom. K dispozícii je pre užívateľov mobilných zariadení (tablet, smartfón) s operačným systémom iOS na celom Slovensku bez rozdielu akého poskytovateľa internetu využívajú. V blízkej dobe sa pripravujú aplikácie aj pre operačné systémy Android či Windows Phone. Okrem mobilných zariadení je možné službu využívať aj na PC s nainštalovaným systémom Windows 8.0 a vyšším. Podmienkou pre využívanie služby je mať pripojenie k internetu minimálne alebo rýchlejšie ako 1 Mbps.
Pokračovanie nižšie:


Pre prístup k službe si stačí stiahnuť bezplatnú aplikáciu s názvom ANTIK TV GO do svojho zariadenia. Hneď po spustení aplikácie majú užívatelia k dispozícii skúšobný prístup k piatim televíznym programom Jednotka, Dvojka, TA3, MusicBox a CETV úplne zadarmo vrátane testovacieho prístupu k archívu a to aj bez registrácie. Po registrácii si užívateľ vytvorí zákaznícky účet pomocou ktorého si môže objednať platený balíček programov ako aj spravovať zariadenia, na ktorých bude ANTIK TV GO využívať. Služba umožňuje využívať na jeden zákaznícky účet maximálne štyri zariadenia v ľubovolnej kombinácii (napr. 2x tablet či 2x smartfón, alebo 1x tablet, 2x PC a 1x smartfón a tak ďalej).

Antik_TV_go_7
Zákaznícka zóna ANTIK Telecom

Po vytvorení zákazníckeho účtu si môže užívateľ kedykoľvek predplatiť na zvolené obdobie (3, 6 alebo 12 mesiacov) programový balíček s viac ako 50 televíznymi a rozhlasovými stanicami vrátane archívu vysielania najpopulárnejších staníc Jednotka, Dvojka, Markíza, Dajto, Doma, JOJ, Plus a WAU na 10 dní dozadu. Okrem slovenských základných celoplošných a regionálnych kanálov sú určite najväčším lákadlom pre užívateľov programy ako dokumentárny National Geographic Channel, filmový FilmBox, erotický PlayBoy TV či detské Disney Channel a Duck TV. Aktuálny cenník služby, ako aj kompletnú programovú ponuku prinášame v správe nižšie. Platbu za balíček je možné realizovať kreditnou a debetbou kartou, ako aj pomocou väčšiny platobných metód slovenských bánk (TatraPay, SporoPay, UniPlatba…) priamo cez zákaznícky účet. Pri využití týchto platobných metód je aktivácia programového balíčka takmer okamžitá. Po aktivácii sa tak všetky programy objavia v zozname staníc v samotnej aplikácii. Samozrejme je nutné sa do aplikácie prihlásiť svojim užívateľským menom a heslom. Užívateľ tak môže okamžite po zaplatení sledovať televízne programy kdekoľvek na území Slovenka. Treba však pripomenúť, že sa jedná o internetový stream. Pri mobilných internetoch je teda nutné sledovať aj spotrebu dát.

Ako je to so spotrebou dát?
Podľa operátora sa pri najnižšom profile dátového toku (600 kbit/s) spotrebuje za hodinu sledovania televízneho vysielania 270 MB, pri najvyššom profile dátového toku (1200 kbit/s) spotrebuje hodina sledovania televízneho vysielania 540 MB za hodinu. Pri sledovaní televízneho archívu sa spotrebuje za hodinu vysielania cca 400 MB dát.

Antik_TV_go_1
Vzhľad aplikácie ANTIK TV GO
Antik_TV_go_2
TV Program vybranej stanice na 14 dní dopredu

Okrem sledovania živého vysielania, archívu, či počúvania rozhlasových staníc ponúka samotná aplikácia ANTIK TV GO u všetkých staníc televízny program na 14 dní dopredu a to nielen u televíznych, ale aj rozhlasových staníc. Medzi ďalšie zaujímavé funkcie patrí aj vyhľadávanie programu v archíve či pridanie pripomienky na začiatok obľúbeného programu. Niekoľko minút pred začiatkom programu nás tak aplikácia naň upozorní.

Skúsenosti
Pri našich testoch sme aplikáciu ANTIK TV GO využívali na zariadeniach s operačným systémom iOS (iPad a iPhone) a nezaznamenali sme s ňou žiadne vážnejšie problémy a to ako v prípade použitia WIFI pripojenia či mobilného 3G, 4G internetu.

Antik_TV_go_6Antik_TV_go_5Antik_TV_go_4Antik_TV_go_3

Programová ponuka ANTIK TV GO k 1.1.2015:
TV: STV1, STV2, Markíza, Dajto, Doma, Joj, Plus, Wau, Senzi, TA3, Piánko, TV Región, Spartak TV, FilmBox, Disney Channel, Duck TV, National Geographic Channel, Musiq 1, Óčko, Óčko Express, Óčko Gold, Pohoda Rebel, Pohoda Relax, MusicBox, Wawa TV, Polo TV, TV Trebišov, TV Panoráma, TV Zemplín, TV Poprad, TV Považie, CETV, TV Nitrička, Západoslovenská TV, TV Z, TV Bratislava, TV 8, Residence TV, FUN 1, Šlágr TV, Country no.1, HD+, Harmonie TV, TV LUX, TV NOE, CCTV News, CCTV Russia, CCTV Espanol, CCTV Francais, CCTV Arabic, France 24, France 24 Arabic, France 24 English a 24 hodinový erotický kanál Playboy TV.

Rádiá: Funradio, Expres, Europa 2, Rádio Košice, Best FM, SRO1 – Slovensko, SRO2 – Regina Košice, SRO2 – Regina Banská Bystrica, SRO2 – Regina Bratislava, SRO3 Devín, SRO4 -_FM, SRO5 – Patria, SRO6 – Slovak International, SRO7 – Klasika, SRO8 – Litera, Anténa Hitrádio, Rádio Viva, Rádio Šport, Jemné Melódie, Janko Hraško, Rádio Junior, Rocková Republika, ČRO1 – Rádiožurnál, ČRO2 Praha, ČRO3 Vltava, ČRO D-dur, ČRO Leonardo, ČRO Plus/Jazz, ČRO Wave, ČRO Proglas, ČRO Region, Rádio BBC CZ, Rádio Wow, Rádio Lumen, Rádio 7, G-Radio, Danceradio CZ, DW Radio

Cenník služby pre zákazníka využívajúceho internetové služby od Antiku:
Predplatné na 3 mesiace: 6,60 € (2,20 €/mes.)
Predplatné na 6 mesiacov: 12,60 € (2,10 €/mes.)
Predplatné na 12 mesiacov: 23,88 € (1,99 €/mes.)

Cenník služby pre ostatných zákazníkov:
Predplatné na 3 mesiace: 7,50 € (2,50 €/mes.)
Predplatné na 6 mesiacov: 14,40 € (2,40 €/mes.)
Predplatné na 12 mesiacov: 27,60 € (2,30€/mes.)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Spravte to ako plugin do xbmc/kodi a dohodneme sa. Aj keby bol neoficialny kvoli licenciam.. Naviac, nemuseli by ste to vyvyjat pod kazdu platformu znova.

  2. Dnes vysla nova verzia pre iOS. Aktualizujte.

    What’s new
    Multiple iOS8 improvements and bug fixes

  3. Vy mudrlanti ktori chcete appky pomaly aj do smart pracky, nezabudajte ze streamy su sifrovane a nie kazda platforma dokaze dekodovat video v realnom case

Komentáre už nie sú povolené.