Reklama

Súťaž ASTRA Talent 2014 pozná svojich víťazov, Slováci bodovali

Štvrtý ročník súťaže ASTRA Talent organizovaný spoločnosťou SES bol úspešne ukončený vyhlásením víťazov. Súťaž prebiehala v 9 krajinách regiónu strednej a východnej Európy vrátane Slovenska, Českej republiky, Poľska, Maďarska, Bulharska, Rumunska, Chorvátska, Slovinska a Srbska. 12 víťazných prác vybrala odborná porota pozostávajúca z umelcov a učiteľov umeleckých smerov. Okrem toho bolo v rámci online hlasovania odmenených šesť detí s najvyšším počtom hlasov.
Pokračovanie nižšie:


Slovenskí účastníci v konkurencii deviatich krajín strednej a východnej Európy ukázali svoj výtvarný talent. Absolútnym víťazom súťaže sa stal Lukáš Jankovík, žiak Základnej umeleckej školy v Michalovciach, so svojim obrázkom „Oprava satelitu“. Úspech slovenských žiakov podčiarkuje aj to, že do prvej desiatky sa prebojovali ďalšie dva obrázky – Sofie Klimikovej zo Súkromnej základnej umeleckej školy v Humennom na 4. mieste a Richarda Volčka zo Základnej umeleckej školy vo Svidníku na 10. mieste. Slovenskí žiaci bodovali aj v rámci online hlasovania, kde spomedzi 6 odmenených boli aj traja Slováci.

Aktuálny ročník výtvarnej súťaže umožnil deťom vo veku od 8 do 15 rokov popustiť uzdu svojej fantázii, deti totiž mohli v súťaži namaľovať čokoľvek, čo sa týka satelitov. Svoje výtvory mohli prihlásiť prostredníctvom webstánky www.astratalent.eu v čase od 1. októbra do 30. novembra 2014.

Celkovo bolo v rámci súťaže oslovených 944 základných a umeleckých škôl v 9 krajinách strednej a východnej Európy. Za každý namaľovaný obrázok zapojený do súťaže prispela spoločnosť ASTRA 1 eurom humanitárnej organizácii Chorvátsky Červený kríž. Ten využije darovanú sumu najmä na pomoc a podporu vzdelávania detí na základných školách v oblastiach postihnutých minuloročnými záplavami v Chorvátsku, Srbsku a Bosne a Hercegovine.

Výtvarná súťaž ASTRA Talent prebieha už od roku 2011 a jej cieľom je, aby sa deti na základných školách prostredníctvom umenia dozvedeli viac o technologickom pokroku a takisto aj pomoc vybraným neziskovým organizáciám.

Súťaž ASTRA Talent si za dobu svojho trvania získala skvelú reputáciu ako aj popularitu. Každým rokom sa zvyšuje aj počet výtvarných diel, ktoré sú prihlásené do súťaže. Tento rok sme obdržali rekordný počet obrázkov a je skvelé vidieť, akú vysokú umeleckú kvalitu má veľké množstvo z nich. Navyše prihlásené práce súťažiacich sa postarali o značný príspevok, ktorý venujeme Chorvátskemu Červenému krížu,“ povedala Barbara Uzunowa-Drymer, marketingová riaditeľka SES ASTRA pre región strednej a východnej Európy.

Nesmierne si ceníme pomoc poskytnutú spoločnosťou SES Astra ako aj širokú podporu mladých umelcov, ktorým by sme sa touto cestou chceli veľmi pekne poďakovať, že sa zapojili do súťaže. Ich kreativita nám umožňuje poskytnúť pomoc tým, ktorí ju potrebujú,“ uvádza Chorvátsky Červený kríž.

Počas dvoch mesiacov, kedy súťaž prebiehala, navštívil stránku súťaže www.astratalent.eu rekordný počet návštevníkov. 82 825 unikátnych návštevníkov si celkovo prezrelo 3 905 521 stránok.

Víťazné obrázky si je možné pozrieť tu.

Talent 2014_Lukas Jankovik_SK
Víťazná práca – Lukáš Jankovík (8) / „Oprava satelitu“

(SES)

Mohlo by vás ešte zaujímať