Reklama

Poľská verejnoprávna televízia ukončila šírenie svojich programov na satelite Astra (19,2°E)

Poľský verejnoprávny vysielateľ Telewizja Polska (TVP) ukončil šírenie svojich desiatich programov TVP1, TVP2, TVP Info (FTA), TVP Sport, TVP Polonia (FTA), TVP Historia (FTA), TVP Kultura (FTA), TVP Seriale, TVP Rozrywka a TVP HD na satelitnej pozícii Astra 19,2°E. Stanice slúžili hlavne ako distribučné kanály pre káblových, IPTV či satelitných operátorov.
Pokračovanie nižšie:


Telewizja Polska sa rozhodla neprenajať od 1. januára 2015 žiadny satelitný transpondér pre distribúciu programov TVP s výnimkou jedného slotu satelitnej kapacity pre vysielanie kanálu TVP Polonia na satelitnej pozícii 13°E,“ povedal ešte v septembri 2014 pre portál wirtualnemedia.pl Jacek Rakowiecki, tlačový hovorca TVP. Vysvetľuje, že za týmto rozhodnutím je snaha eliminovať nepotrebné náklady.

Po vypnutí poľských verejnoprávnych kanálov TVP na satelite Astra tak zostanú na tejto satelitnej pozícii vysielať už len dva poľskojazyčné kanály TV Trwam a erotický kanál HalloTV Polska.

Diváci, ktorí budú chcieť sledovať aj naďalej nekódované kanály TVP Polonią a TVP Info budú musieť potočiť svoju satelitnú parabolu na pozíciu Eutelsat Hot Bird 13°E.

Technické parametre pre príjem TVP Polonia:
Družica: Eutelsat Hot Bird 13D (13°E)
Frekvencia: 11 179 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 27500
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Kódovanie: nie
Provider: Telespazio
Názov: TVP Polonia

Technické parametre pre príjem TVP Info:
Družica: Eutelsat Hot Bird 13C (13,0°E)
Frekvencia: 11 488 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 5/6
SR: 27500
Modulácia: QPSK
Norma: DVB-S
Kódovanie: nie

Programy TVP Historia a TVP Kultura bohužiaľ už od 1. januára 2015 nie sú satelitným divákom dostupné voľne (FTA). Prístup k ním majú na pozícii 13°E už len zákazníci platforiem nc+ či Cyfrowy Polsat.

Mohlo by vás ešte zaujímať