Reklama

AVIS dnes úspešne preladil lokálny vysielač v Nitre na nový kanál [+ kompletný prehľad vysielačov]

Prevádzkovateľ lokálnych vysielačov, spoločnosť AVIS, dnes pred obedom úspešne preladil svoj lokálny vysielač v Nitre z 54. na 36. kanál. Diváci, ktorí doteraz prijímali programy z tohto regionálneho multiplexu si tak musia preladiť svoje televízory so zabudovaným DVB-T tunerom ako aj set-to-boxy. V opačnom prípade nebudú môcť ďalej sledovať programy z lokálneho multiplexu, ktorý aktuálne šíri šesť televíznych programov Šlágr TV, TV Noe, TV Nitrička, CE TV, TV Z a TV Písnička/Country no.1.
Pokračovanie nižšie:


Okrem vysielacieho kanála sa ostatné parametre, podľa našich informácií, na vysielači nemenili. Výkon vysielača, ktorý je podľa aktuálneho povolenia umiestnený na sídlisku Klokočina ( Na Hôrke 29) je teda aj naďalej 2 kW.

Aktuálny zoznam lokálnych DVB-T vysielačov ktoré prevádzkuje AVIS:

Košice (41. kanál) – Šlágr TV, TV Noe, TV Z, TV Písnička/Country no. 1 a TV Zemplín
Prešov (41. kanál) – Šlágr TV, TV Noe, TV Z, TV Písnička/Country no. 1 a TV Zemplín
Tatranská Lomnica (28. kanál) – Šlágr TV, TV Noe, TV Z a TV Písnička/Country no. 1
Bratislava (32. kanál) – Šlágr TV, TV Noe, TV Z a TV Písnička/Country no. 1
Levice (52. kanál) – Levická TV, Šlágr TV, TV Noe, TV Z a TV Písnička/Country no. 1
Galanta (29.kanál) – Šlágr TV, TV Noe, TV Z, TV Písnička/Country no.1 a RTV Krea
Trnava (49. kanál) – Šlágr TV, TV Z, TV Noe, RTV Krea, TV Písnička/Country no.1 a TV Karpaty
Nitra (36. kanál) – Šlágr TV, TV Noe, Nitrička, CE TV, TV Z a TV Písnička/Country no. 1
Žilina (56. kanál) – TV Severka, Šlágr TV, TV Noe, TV Fenix, TV Z a TV Písnička/Country no. 1
Martin (54. kanál) – TV Severka, Šlágr TV, TV Písnička/Country no.1, TV Noe a TV Z
Čadca (56. kanál) – TV Severka, Šlágr TV, TV Noe, TV Fenix, TV Z a TV Písnička/Country no. 1.
Nové Zámky (40. kanál) – Šlágr TV, TV Noe, Nitrička, TV Z a TV Písnička/Country no. 1
Podbrezová (24. kanál) –Šlágr TV, TV Noe a TV Hronka
Brezno (29. kanál) – Šlágr TV, TV Noe a TV Hronka
Michalovce (48. kanál) – Šlágr TV, TV Noe a TV Zemplín
Zvolen (42. kanál) – Šlágr TV, TV Noe a TV Hronka
Banská Bystrica (56. kanál) – Šlágr TV, TV Noe a TV Hronka

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Keby sa este lokalny NR vysielac premiestnil na Zobor mal by ovela lepsie pokrytie. Nie je to v plane?

  2. Tak tak. To by bolo najidealnejsie. Alebo na lanovku. Ved uz aj TV Nitricka (MMDS) vysiela zo Zobora.

  3. nie je to v pláne, lanovku má prenajatú Avis od mesta to by nebol problém ale to umiestnenie vám nikto nedovolí, aspoň v minulosti to tak bolo..

  4. To by ma teda zaujimalo kto a preco nedovoli umiestnit vysielac na lanovku?

  5. Ved v krskanoch ti to musí ísť asi máš v antene chybu mne to ide v zl. Moravceaj 54 išiel ale parametre má avis zle lebo mi tieto stanice vyradia spartak tv hd na panasonic

  6. @ikosk: Asi preto, že by tá frekvencia ďalej dosvietila a potenciálne by mohla rušiť iné okolité kmitočty….takto ked je utopená v meste tak nikomu moc neublíži a je väčši predpoklad, že ďaleko nedosvieti…inak povedáné: frekvencie pre miestne multipexy sú kooordinované s malým výkonom a majú pokryť len malú záujmovú oblasť…

  7. Mne na M.Lehote nejde nič, no to som dopadol. Vôbec nič, ani náznak, čo antény inak otočili, ja nechápem. Všetko ide aj K30,52 Rakúsko ako stále. K40 z NZ nechytím.

  8. @peeet: Na Trenčín zatial neni daný presný termín, čiže ešte neviem kedy bude.
    @miro: Prečo má Avis zlé parametre? Odkial chytáš spartak tv ?
    @jojo: Antény sa inak netočili, je tam jedna všesmerová anténa tak ako predtým, výkon zostal rovnaký,na inom fore zas niekto spozoroval že sa mu príjem zlepšil, tak netuším čím to môže byť u teba..
    Len pre info Nitra sa dá v pohode chytiť v Nových zámkoch je to odskúšané..
    Tí čo sú blízko a nechytajú, je to pravdepodobne tým, že nemajú priamu viditelnosť na vysielač..

  9. @skratek -Avis ma zle parametre lebo každy panasonic do roku 2012 akonahle naladi tieto stanice nitricka a central tak vyradi z ponuky na 33kanale mestsku tv trnava a spartak tv hd zostane len spartak tv sd akoby 33kanal mal rovnake parametre ako tieto 2stanice nitricka tv a central tv inym televizorom a set top boxom to nevadi robi to len panasonic. A preco ide 36kanal horsie ako 54k. ja si myslim asi preto že na 36kanale vysiela ors dvb-t2 vo vertikalnej polarizaci podobne ako v starom formate mpeg2 na 52k.orf1,2,atv a na 30kanale servus tv puls4 atd. takže jojo ty si na velkej lehote vysoko a chytas tieto rakuske z vysielaca heuberg-matersburg asi tak sa vola a vysiela vertikalne dvb-t2 36k,53k,a 60k a v mpeg2 vysiela na 30 a 52kanale. Ja byvam dost vysoko v žitavanoch pri zl.mor. a 54kanal siel ovela lepsie ako tento 36k a chytam aj 33kanal z trnavy a na 36kanale ked som mal set top box plustelka tak mi tam siel ten rakusky dvb-t2 a ten je silny

  10. a pre jojo ved sme si pisavali pamatas na lehote vselico skusas a si zo zvolena a chodis tam na vikendy chcel som ta prist pozriet ale už neviem ako to bolo je to už hadam aj 2roky a ked mas rakusanov na 30 a52kanale tak ti 36kanal nemože ist je tam dvb-t2 aj ked nemas tuto normu v telke nevidis to ale ten rakusky signal tam je

  11. miro: no pekne, ja som mal tušáka a ti si to potvrdil. A čo skratek na toto?? Fakt je toto úžas…vrátiť nazad na 54 a bude to okej..

  12. neviem preco to dal avis na tu 36ku na 54k som mal 97% kvalitu teraz mi to ide len niekedy ked je asi slabsi rakusky prijem ,33kanal z trnavy mi ide stabilne

  13. 54 kanal ma v koordinacii Towercom pre Kamzik pravdepodobne sa uz zacala priprava na spustenieT2 takze bude treba skusit iny vysielac ktory je v dosahu alebo najst vhodnejsie miesto pre antenu popripade ju skovat .

  14. Nechcu nahodou spustit T2 v NR na 54. kanali, lebo odpalit len jeden vysielac by bola hlupost.

  15. nič sa vracať nebude neni dôvod a nešpekulujte tu :)) vysielač ide v okolí nitry lepšie potvrdili to viacerí,dobre ide až v zámkoch a mám pocit že to je ďalej než ty.. podla toho čo píšete horšie ide len smer zlaté moravce.. to že ti ide dobre trnava je asi tým že máš priamu viditelnosť ale z nitry máš pravdepodobne v ceste okolie zobora.. poprípade nejaký iný vplyv, to už neviem.. vysielač je primárne určený pre nitru a tú pokrýva.. všetko ostalo tak ako bolo len sa zmenil kanál takže asi smer moravce majú nejaké rušenie alebo neviem čo.. bohužial s tým sa nedá nič robiť, ak vypadnú nejaké programy z momentálnej ponuky môže sa skúsiť zmena nastavení ak bude menší bitrate, viac urobiť bohužial neviem..

  16. Komu nejde dobre 36. kanal bude problemom rakusky vysielac MATTERSBURG-HEUBERG, ktory je na rovnakom kanali a vysiela tiez vo vertikalnej polarizacii. Skuste si zatienit antenu prave od smeru tohto vysielaca alebo ju umiestnit inde.

  17. No že ide pri NZ je pekné ale v nz je 40kanál. Ale smer moravce to ruší rakúsky mux tiež 36 kanál ale mne je to fuk zaujíma ma tech.stránka ten program nie

  18. skratek: tak ste to mohli mohli presunúť radšej na iný kanál ako 36, ak by sa dalo. Lebo takto len komplikácie. Primárne určený pre NR, lenže koľko je tu napr. chalupárov z NR, cez týždeň sú v Nitre a cez víkend tu, takže tak. A navýšiť výkon by nepomohol? Ale asi sa nedá, alebo len minimálne zrejme.

    Veru je to ten Rakúšan na 36 iste…

  19. mimo misu pre Joja: Na akú anténu chytáš rakúske muxy k. 30 a k. 52? Používaš kanálové zosilovače? Mne v Piešťanoch tieto chodia len občas.

  20. Realita. Aviis uz na 54 kanali nebude vysielat kto chce mat tento kanal aj nadalej a to na36 kanale musi trosku popracovat na svojej domovej antene.riesenie sa vzdy najde nie je to vsak praca pre amatera bez meracieho pristroja . K spokojnosti je preto nevyhnutne skor nutne .pozvat si profika s merakom ktory urcite najde riesenie.

  21. Maroš: Z PN je to cca 150km a odomňa cca 190km k vysielaču. Mám Emme Esse zatiaľ bez zosilovačov. Iba som vymenil starý koaxiál ze celomedený a K54 šiel perfektne. Z Rakúska mi minule šiel aj K26. Maďarské mi nejdú, jedine kebyže anténu otočím. Na jeseň som teda skúsil a šiel mi aj K43? z Rakúska, už presne číslo kanálu neviem.

  22. Miloslav: no neviem v mojom prípade, či stále nebude vadiť Rakúšan. A keď už nič, tak CZ stanice by som rád privítal, ale to je u mňa sci-fi. Nemám priamu viditeľnosť na Zobor, ale kúsok hore vyjdem k susedom a tí vidia kúšťok kopca s vysielačom Zobor a mne zrejme chýba zo 10 metrov aby moja anténa videla priamo na Zobor.

  23. jojo ten 36 kanal nejde zo Zobora ale z Klokociny urcite mas vacsi vyskovy rozdiel ako 10 metrov .Mozno nemas ani dobre nasmerovanu antenu pri digitalnom prijme sa nesmie nic podcenit bez meraka si nepomozes nie si v klasickom prijme Dvbt kde to ide. Tento prijem je obmedzeny 2KW a tento vysielac v prvom rade ma pokryt Nitru.Dosah je zavisli od viditelnosti na vysielac a je nemozne ocakavat pokrytie podla vlastnych predstav.ProgramyCZ dve moznosti satelit alebo plustelka je to na tebe je tam ct1a ct2 volne treba vsak mat zariadenie ca modul alebo settobox plus telka doporucujem ti vyckat si na spustenie T2.je mozne ze tanier uz vobec nebudes potrebovat.

  24. Este jeden tip na zmenu polohy NR vysielaca, ked sa uz Zobor neda – co tak dat ho na Borinu? Dosiahlo by sa tym rovnomernejsie pokrytie mesta a aj vykon by tam mohol byt vyssi vzhladom na to, ze domy su vzdialene niekolko sto metrov a nie len nejakych 50 metrov ako na Horke, kde je navyse hned aj zakladna skola.

  25. Maly prehlad nadmorskej vysky dotknutych vysielacov pre jojo. Nitra Zobor 552+60 m Klokocina 220+35m Mattersburg 720+80m.

  26. v Krškanoch v pohode dokonca lepšie ako predtým na K54 na staru komunisticku dlhu kolorku a stary komunisticky ddr zosik (ten zosik mam len preto lebo mam dlhsi kabel ku tv) antena otocena na klokocinu (zo zobora chytim aj bocny signal v pohode pre ostatne.

  27. ta stara kolorka ma najvacsi zisk prave na kanali 36 pouzivalI ju v tych casoch na prijem W 2.Tento typ anten sa dodnes stale pouziva hlavne pre svoju spolahlivost aj v tych najtazsich podmienkach prijmu.

  28. v zitavanoch mi ten 36kanal ide nestabilne s 54kanalom sa to neda rovnat ten siel super a co sa tyka ze chytam trnavu na 33kanale tak priamu viditelnost urcite nemam ani kamzik ani javorinu a taktiez idu dobre trnava vysiela s vacsim vykonom na 49kanale ale to som nikdy nechytal

  29. V Trnave antény vyžarujú primárne na mesto preto 49 nechytáš.. 33 je na vrchu komína takže ide do všetkých strán a z velkej výšky..

  30. Ďakujeme firme AVISTEL že nevysielala v Martine na 54 k od 6. do 9. marca a mohli sme opäť sledovať obľúbené a kvalitné programy ČT1, ČT2, ČT 4a ČT 24 z Lysej Hory.
    Zároveň prosíme AVISTEL aby sa s tohoto kanála presunul natrvalo.
    S úctou
    Televízny diváci v mestách Martin , Vrútky a okolí

Komentáre už nie sú povolené.