Reklama

RTVS spustila HbbTV aplikáciu s archívom spravodajských relácií [náhľady]

Po úspešných aplikáciách MS vo futbale 2014, Tour de France či aplikácií venovanej projektu Slovensko 2014 Advent, pripravila RTVS pre všetkých svojich divákov ďalšiu HbbTV aplikáciu, tentokrát venovanú spravodajstvu. Informovala dnes o tom samotná RTVS.

Nová HbbTV Aplikácia „Spravodajstvo RTVS“ je dostupná divákom na televízoroch, poprípade set-top-boxoch s podporou HbbTV. Samotná aplikácia prinesie 7-dňový archív všetkých spravodajských relácií RTVS (Správ o 12.00, Správ o 16.00, ako aj hlavnej spravodajskej relácie Správy RTVS), no nebude chýbať ani archív Počasia a Gólov bodov sekúnd.
Pokračovanie nižšie:


Obrazovú kvalitu spravodajských relácií v archíve sme nastavili tak, aby bol obraz kvalitný aj pri fullscreen zobrazení na televízoroch s väčšou uhlopriečkou Nová HbbTV aplikácia – Spravodajstvo RTVS – umožňuje aj lepšiu orientáciu v spravodajskom obsahu, v archíve je totiž celá relácia rozdelená a prehrávateľná logicky podľa jednotlivých reportáží,“ povedal k spusteniu aplikácie riaditeľ Sekcie technickej realizácie RTVS Andrej Doležal.

Okrem aplikácie s archívom spravodajstva RTVS pripravil verejnoprávny vysielateľ aj aplikáciu, ktorá obsahovo pripomína teletext a v budúcnosti by ho mala úplne nahradiť. „V tejto chvíli sme obsah všetkých dôležitých kategórií klasického teletextu (program, šport, počasie, správy) pripravili aj do podoby HbbTV. Teletext v klasickej podobe bude samozrejme dostupný aj naďalej.“ dodal A. Doležal.

RTVS v budúcnosti plánuje platformu HbbTV využívať intenzívnejšie, jej využitie je možné napríklad aj počas paralelného vysielania športových prenosov. „Vieme si predstaviť vysielať prostredníctvom HbbTV paralelný športový prenos, ktorý sa do klasického vysielania nedostal – musia to však umožňovať televízne práva. Divák by tak mohol sledovať hlavný prenos v klasickom režime vysielania, prípadne paralelný prenos prostredníctvom HbbTV – technicky teda prostredníctvom internetového pripojenia TV príjmača.“ načrtol A. Doležal.

Pre spustenie HbbTV aplikácie je nutné vlastniť televízor či set-top-box s podporou tohto nového štandardu. HbbTV sa štandardne spúšťa červeným tlačidlom na diaľkovom ovládaní, pre jeho používanie je samozrejme potrebné pripojenie k internetu.

Hybridné vysielanie HbbTV od RTVS je dostupné na kanáloch Jednotka (SD), Dvojka (SD) na satelite Astra 3B (23,5°E), a na všetkých troch kanáloch v DVB-T (Jednotka, Dvojka a STV HD).

RTVS_hbbTV1

RTVS_hbbTV2

RTVS_hbbTV1

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. dobry den,hbb tv mi ide priamo v televizii kde je zabudovany dvbt tuner,ale cez satelit mi to nefunguje,kde jechyba.PROSIM O RADU.

  2. Ked mas len TV ktora podporuje HBBTV a nie satelit tak ti to nemoze ist. Pokial to chces aj cez satelit budes si musiet kupit prijimac ktory to podporuje.

Komentáre už nie sú povolené.