Reklama

freeSAT: Stanice ČT:D a ČT art sú od dnes dostupné pre zákazníkov [aktualizované]

Satelitná platforma freeSAT dnes sprístupnila svojim zákazníkom nový dvojprogram českej verejnoprávnej televízie ČT:D/ČT art. Ten je dostupný prostredníctvom satelitu Thor 5 (0,8°W), frekvencii 12 188 MHz. Program je kódovaný systémami Irdeto, Cryptoworks a Nagravision. K dispozícii je tak len predplatiteľom platformy freeSAT s aktivovaným balíčkom freeSAT medium.
Pokračovanie nižšie:


ČT:D je multižánrovým kanálom pre deti vo veku od 4 do 12 rokov. Vo svojom vysielaní ponúka zábavné a vzdelávacie programy, filmy, rozprávky, dokumenty či detské spravodajstvo. Program vysiela denne od 6 do 20 hod. Na rovnakej programovej pozícii ako detský kanál vysiela denne od 20 hodiny do pol druhej v noci kultúrny kanál ČT art, ktorý ponúka divákom pravidelné okná venované jednotlivým oblastiam kultúry a umenia.

Program vysiela v kompresnom formáte MPEG-2 s rozlíšením 720×576. Pre príjem tak postačuje aj satelitný SD prijímač.

Aktualizované o 21:00
Dvojprogram ČT:D/ČT art nie je dostupný slovenským zákazníkom s dodávanými boxami priamo od operátora. Naladiť ho môžu iba majitelia s vlastnými satelitnými prijímačmi podľa nižšie uvedených technických parametrov. Platforma sa tak nakoniec rozhodla zaradiť programy ČT:D a ČT art oficiálne iba do ponuky v Českej republike.

Technické parametre pre príjem:
Družica: Thor 5 (0,8°W)
Frekvencia: 12 188 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 7/8
SR: 28000
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Provider: UPC Direct
Názov: CT D
EPG: zatiaľ nie

CT D-1122014-827 1

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Je zahanbujúce že RTVS dodnes nespustila STV3,ktorý mohol byľ aj detský,nielen športový.ČT už má 5 kanálov .Stále kričia-zvýšiť koncesie! ja kričím-už dosť,je čas vymeniť osadenstvo!

  2. @realita:
    ale realitu za tym asi nevidis, CT ma 3x vyssi rozpocet ako RTVS… keby mala RTVS taky rozpocet potom by to mozno inak vyzeralo

Komentáre už nie sú povolené.