Reklama

ČT2 HD na satelite Astra 3B (23,5°E) od 16. decembra 2014

Česká televízia sprístupní divákom od polovice decembra 2014 svoj druhý program ČT2 vo vysokom rozlíšení (HD) prostredníctvom satelitu Astra 3B (23,5°E). Program bude dostupný na novom transpondéri od 16. decembra 2014. Od nového roka sa na novú frekvenciu premiestnia aj doterajšie HD programy ČT1 HD a ČT sport HD. Informovala o tom Česká televízia. Dôvodom presunu doterajších HD programov je zmena poskytovateľa satelitnej kapacity.
Pokračovanie nižšie:


Zmeny v satelitnej distribúcii súvisia s prechodom k novému poskytovateľovi satelitnej kapacity na družici Astra, ktorý bude naďalej Českej televízii zabezpečovať vysielanie kanálov ČT 1 HD, ČT sport HD a po novom aj programu ČT 2 HD,“ komentuje riaditeľ techniky Ivo Ferkl.

Víťazom výberového konania na nového poskytovateľa satelitnej kapacity sa stali České rádiokomunikácie. Zmluvy s existujúcimi distribútormi na šírenie kanálov ČT 1 HD a ČT sport HD zo satelitu Astra 3B sú platné do konca tohto roka. Spustenie skúšobného vysielania Dvojky v HD je však naplánované už na 16. decembra. „S novým operátorom sa Česká televízia bude snažiť spustiť vysielanie ešte pred Vianocami, aby diváci mohli sviatočnú programovú ponuku na ČT 2 sledovať už vo vysokom rozlíšení. Do konca roka však plánujeme paralelnú prevádzku zvyšných dvoch HD kanálov na súčasných frekvenciách,“ doplňuje Ivo Ferkl.

Česká televízia šíri svoje programy prostredníctvom satelitnej distribúcie už od roku 1997. Od roku 2016 by mala byť satelitný ponuka rozšírená aj o program ČT24 HD. V roku 2016 bude tiež ukončené vysielanie programov ČT v norme DVB-S a naďalej budú programy Českej televízie dosiahnuteľné iba v DVB-S2 prevažne v HD rozlíšení.

Prostredníctvom satelitu Astra 3B (23,5°E) môžu programy Českej televízie prijímať zákazníci satelitnej platformy Skylink, ako aj majitelia dekódovacích kariet Skylink v režime ČT.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Skylink ČT karta je karta určena iba pre príjem programov ČT a neplatí sa na nej žiadny servisný poplatok. Musí byť registrovana na čecha.

Komentáre už nie sú povolené.