Reklama

Towercom nakoniec vysielanie v DVB-T2 tento rok nespustí

Jediný slovenský poskytovateľ celoplošných DVB-T multiplexov, spoločnosť Towercom, tento rok už vysielanie v štandarde DVB-T2 nespustí. „Projekt DVB-T2 bol odložený na budúci rok,“ uviedol pre náš portál SatelitnáTV.sk marketingový manažér spoločnosti Towercom Michal Šuran. Z akého dôvodu sa však spoločnosť rozhodla posunúť pôvodný plán spustenia DVB-T2 vysielania na Slovensku neuviedla.
Pokračovanie nižšie:


Podľa pôvodných plánov chcel Towercom spustiť ešte tento rok minimálne jeden DVB-T2 vysielač z kóty Bratislava – Kamzík z ktorého mali byť šírené programy pre náročnejšieho diváka, ktoré doplnia súčasnú ponuku programov z Voľnej telky a Plustelky. V novom multiplexe sa tak mali objaviť aj programy v HD kvalite.

Vysielanie v DVB-T2 je dostupné už v Rakúsku, kde ho využíva terestriálna platforma Simpli TV. V Česku a Nemecku prostredníctvom tohto štandardu testujú nový komprimačným kodek HEVC (High Efficiency Video Coding), ktorý bude nástupcom doterajších kodekov MPEG-2 a MPEG-4.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Veru tak.Keby chceli,mohli ísť hneď do DVB-T2.Zrejme nový majiteľ im to stopol…Treba sa venovať reálnemu zvýšeniu pokrytia DVB-T signálom a navýšeniu výkonov vysielačov.Mnohé vysielače majú smiešny-neefektívny výkon.Je to stále žalostné-hlavne mux1 a mux4.

  2. Po zmene majitela cakam ze to bude rovnake ako u skylinku. Niekto zaplatil velke miliony a teraz ich bude chcet naspat. Takze ziadne invesicie do pokrytia a novych stanic necakam.

  3. Asi z dovodu neschopnosti vedenia. Ked sa pozrieme na okolite staty tak Towercom to nedobehne aj keby mu J&T banka dala vsetky prachy co ma. Skratka hrabali sa na to naco nemaju. A tej ich klamlivej reklamy na volnu telku mam uz plne zuby. Mozete si ju prenasat kam chcete ale BEZ SIGNALU.

  4. Ja nechápem prečo nerozšírujú pokrytie, veď DVB-T na Slovenskú prijíma 30 % obyvateľstva a v ČR až 60 % obyvateľov, ale tam je celoplošné pokrytie niekoľkými muxymi s množstvom staníc. Nechápem prečo na Slovensku sa to nerozširuje… Stál viac ľudí sa odpája od SAT platforiem a kábloviek. Veď im im stúpla sledovanosť DVB-T možno aj na 50 %.

  5. Súhlasím , že propagácia DVB-T je veľmi slabá. Držím palce AVISu , nech spusti aspoň 20 miestných MUXov a odpromuje všetky.
    Ja mu cez regionálku na východe pomôžem.

  6. Radšej české multiplexy ako AVIS, ktorý ich zarušil.

  7. pokrytie u nás pri Z.moravciach vyborné zobor aj na izbovu antenu vsetky muxy. Na vonkajšiu antenu vsetky muxy kamzik aj javorina aj avis nitra klokocina 54k. dokonca aj trnavsky mux 33kanal s mtt,spartak tv sd aj hd verzia ale treba mat antenu v krabicke symetrizačny až potom 1meter od antenneho zvodu koaxialneho kablu vložit zosilovac a na konci kabla adapter 12v ktory napaja zosilovac.Ano vysielanie v mpeg2 by som zrusil len mpeg 4 a dvb-t2 rakušania v t2 už vysielaju rok a pol aj to chytim na 36 53 a 60kanale ale vsetko je kodovane kartu nezozeniete musi ju registrovat len rakusan a keby ju dal slovakovi alebo cechovi hrozi mu pri odhaleni velka pokuta

  8. @Maroš:
    Okrem ČT nestoja zanič i tie ich „cizácké“ (súkromné) okrem Prima ZOOM, tak ako tie „naše“ súkromné (= vlastnené zahraničným kapitálom) u nás, reklama prerušená na chvíľočku „programom“ aj ten je zväčša nulovej inteligenčnej hodnoty. Tak načo?

  9. @fzj:
    Myslel som ČT-ky. Ale sú aj lepšie záľuby, ako sledovanie TV.

  10. Napr. toto: androidportal.zoznam.sk/2014/11/video-zlavy-obchodoch-ludi-spravili-zvierata-pobili/

Komentáre už nie sú povolené.