Reklama

Skylink navyšuje kapacitu na satelite Astra 3B, chce ju využiť pre rozšírenie HD programov

Spoločnosť SES dnes oficiálne oznámila, že podpísala s luxemburským poskytovateľom satelitnej televízie Skylink, spoločnosťou M7 Group, dohodu o využívaní dodatočnej kapacity a zároveň predĺžila existujúcu zmluvu o využívaní satelitnej kapacity na satelite ASTRA 3B, ktorý je umiestnený na orbitálnej pozícii 23,5°E.

Spoločnosť M7 Group využije navýšenú kapacitu na ďalšie rozšírenie ponuky HD programov satelitnej platformy Skylink, ktorá poskytuje služby satelitnej televízie (DTH, direct-to-home) na Slovensku a v Českej republike. Podľa neoficiálnych informácií by sa v ponuke Skylinku mohli objaviť z nového transpondéra aj HD programy slovenskej skupiny JOJ – TV JOJ HD a PLUS HD.
Pokračovanie nižšie:

Na slovenskom a českom trhu zaznamenávame zvýšený záujem divákov o sledovanie HD programov. Je pre nás nesmierne dôležité očakávania zákazníkov ohľadom HD obsahu naplniť a tým si naďalej zachovať naše vedúce postavenie. Dohoda so SES o novej kapacite nám to umožní,“ hovorí Jaromír Glisník, člen predstavenstva spoločnosti M7 Group.

Sme veľmi radi, že môžeme podporiť plány spoločnosti M7 Group pri rozširovaní diváckeho publika, pričom jej aj naďalej budeme pomáhať pri ich realizácii aj na celoeurópskej úrovni,“ povedal Norbert Hölzle, senior viceprezident spoločnosti SES pre obchod v Európe.

Ako sme už na našom portáli SatelitnaTV.sk informovali, M7 Group spustila pred niekoľkými dňami testy nového transpondéra s frekvenciou 11 876 MHz. Vzhľadom k tomu, že nový transpondér je len v testovacom režime, môžu sa jeho technické parametre meniť. Aktuálne z neho vysiela 10 test kanálov kódovaných systémom Irdeto (CAID: 0624).

Aktuálne technické parametre nového transpondéra:
Družica: ASTRA 3B (23,5°E)
Frekvencia: 11 876 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 29900
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Provider: M7 Group

Mohlo by vás ešte zaujímať