Reklama

Russia Today sa pripravuje na spustenie nemeckej verzie

Ruský spravodajský kanál Russia Today (RT), ktorý vysiela 24 hodín denne, sa pripravuje na spustenie nemeckej verzie. K dispozícii by mohla byť divákom už v priebehu budúceho roku 2015. Vysielanie by malo byť dostupné od začiatku na satelitnej pozícii Astra (19,2°E), ako aj u vybraných káblových a IPTV operátorov v Nemecku. Informovali o tom nemecké médiá.
Pokračovanie nižšie:


Spravodajská televízia spustila už minulý týždeň spravodajský web v nemeckom jazyku. Ten je dostupný na webovej adrese www.rtdeutsch.com. Okrem toho je tiež k dispozícii aj špeciálny kanál na Youtube, ktorý zverejňuje vybrané spravodajské príspevky televízie dabované v nemeckom jazyku.

Okrem nemeckej verzie tiež televízia pripravuje aj francúzsku jazykovú verziu svojho spravodajského kanálu. Dátum štartu však v súčastnosti nie je známy.

Stanica Russia Today je v súčastnosti dostupná v anglickom, španielskom a arabskom jazyku. Prevádzkovateľom je agentúra RIA Novosti.

Technické parametre pre príjem RT HD:
Družica: Eutelsat 28A (28,5°E)
Frekvencia: 11 224 MHz
Polarizácia: Vertikálna
SR: 27500
FEC: 2/3
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Provider: BSkyB
Názov: RT News HD
Kódovanie: nie

Družica: Astra 1L (19,2°E)
Frekvencia: 11 377 MHz
Polarizácia: Vertikálna
SR: 22000
FEC: 2/3
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Provider: GlobeCast
Názov: RT News HD
Kódovanie: nie

Družica: Eutelsat Hot Bird 13B (13,0°E)
Frekvencia: 12 476 MHz
Polarizácia: Horizontálna
SR: 29900
FEC: 3/4
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Provider: GlobeCast
Názov: RT News HD
Kódovanie: nie

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Dočkáme sa niekedy aj českej verzie ? Slovenskej asi sotva. Potom by ten kanál možno bol dostupný aj v slovenskom DVB-T.

  2. Ale skôr som mal namysli spravodajský kanál EuroNews. 🙂 Tam je česká verzia oveľa reálnejšia. V maďarskom DVB-T sa tento kanál vysiela so štyrmi zvukovými stopami (HU, EN, GE a FR). Dostupný je v C multiplexe. Inak Maďari v multiplexoch A až E vysielajú až zhruba 55 programov, u nás je ich, ak nerátam Infokanál, 23, čiže ani nie polovica z celkového počtu kanálov v maďarskom DVB-T. 🙂 Momentálne sa vysiela Sláger TV bez kódu, mal som ho možnosť zhliadnuť v nedeľu. Teletexty sú dostupné len na niektorých voľne vysielaných kanáloch. Formát obrazu 16:9 je samozrejmosťou, takisto nechýba detailný elektronický programový sprievodca (EPG).

  3. SK a HU DVB-T sa neda porovnavat kedze oni vysielaju vsetko uz v MPEG-4.

Komentáre už nie sú povolené.