Reklama

Operátor SES získal licenciu na používanie orbitálnej pozície 48°W

Brazílska národná telekomunikačná agentúra (ANATEL) schválila satelitnému operátorovi SES využívanie orbitálnej pozície 48°W o ktorú sa uchádzal v aukcii. Na pozícii bude pracovať satelit NSS-806 a bude určený pre Brazíliu a Latinskú Ameriku. Informoval o tom satelitný operátor SES v tlačovej správe.
Pokračovanie nižšie:

NSS-806 bude pracovať ako v C tak aj Ku pásme. Celkovo 28 transpondérov bude určených pre Brazíliu. Spolu s družicou SES-6, nachádzajúcej sa na pozícii 40,5°W, ako aj SES-10, ktorá je ešte len v príprave a bude umiestnená na pozícii 67°W, NSS-806 umožní vysielateľov spustenie nových HD a Ultra HD kanálov. Okrem toho tiež tento satelit umožní telekomunikačným operátorom zlepšiť svoje pokrytie v odľahlých oblastiach.

Použitie NSS-806 na trhoch v Brazílii a Latinskej Amerike poukazuje na zaangažovanosť SES v tomto regióne. Okrem toho, že máme 4 roky na začatie poskytovania kapacity z tejto pozície, sme pripravení už teraz, začať ponúkať kapacitu našim klientom a partnerom a tak rozširovať možnosti v regióne,“ povedal riaditeľ SES DTH pre Brazíliu Jurandir Pitsch.

Mohlo by vás ešte zaujímať