Reklama

Od januára 2015 bude platforma Magio Sat dostupná už len z pozície 0,8°W

Satelitná platforma Magio Sat bude od 1. januára 2015 dostupná už len zo satelitnej pozície Thor/Intelsat (0,8°W). Z doterajšieho satelitu Amos (4°W) dôjde k tomuto dátumu ukončeniu šírenia všetkých programov. Informoval dnes o tom prevádzkovateľ platformy, spoločnosť Slovak Telekom.

Súčasní zákazníci platformy, ktorí ešte nemajú preladenú satelitnú parabolu na novú satelitnú pozíciu musia tak urobiť najneskôr do konca roka 2014. V opačnom prípade nebudú môcť sledovať svoje obľúbené programy.
Pokračovanie nižšie:


Proces migrácie zákazníkov na nové družice začal v máji tohto roka. Telekom postupne oslovil používateľov služby listami, telefonicky a prostredníctvom SMS, aby sa na novú pozíciu zmigrovali sami, alebo využili bezplatnú asistenciu technika. Napriek výzvam ostáva naďalej skupina zákazníkov, ktorí túto nevyhnutnú zmenu zatiaľ neuskutočnili,“ uviedol Michal Korec, hovorca pre financie a služby zo spoločnosti Slovak Telekom.

Nastavenie satelitnej paraboly na novú pozíciu 0,8°W si môžu urobiť zákazníci formou samootočenia, alebo využiť bezplatné služby technika Telekomu. Bližšie informácie o migrácii a podrobný návod na otočenie paraboly nájdu zákazníci na stránke www.telekom.sk/novemagiosat

Pripomeňme, že z pozície Thor/Intelsat (0,8°W) je dostupná aj sesterská satelitná platforma Telekomu DIGI TV či konkurenčná freeSAT.

Mohlo by vás ešte zaujímať