Eutelsat prinesie priamy prenos z pristátia sondy Rosetta na kométe (7°E)

Satelitný operátor Eutelsat prinesie v stredu 12. novembra 2014 divákom prostredníctvom svojej družice Eutelsat 7B, ktorá je umiestnená na orbitálnej pozícii 7°východne (7°E), priamy prenos z pristátia sondy Rosetta na kométe Comet 67P/Churyumov – Gerasimenko.

Prenos bude šírený nekódovane (FTA) a vo vysokom rozlíšení (HD), sledovať ho tak budú môcť všetci diváci s digitálnymi satelitnými HD prijímačmi, ktorí majú možnosť prijímať danú družicu.

Pristávací modul Philae sa oddelí od sondy Rosetta 12. novembra 8:35 GMT (9:35 SEČ) vo vzdialenosti 22,5 km od kométy. Pristávací manéver potrvá podľa odhadov asi sedem hodín. Potvrdenie pristátia sa očakáva okolo 16:00 GMT (17:00 SEČ).

Technické parametre pre príjem:
Družica: Eutelsat 7B (7°E)
Frekvencia: 12 677 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 5/6
SR: 7200
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Kódovanie: Nie

Moho by Vás ešte zaujímať

K článku je zatiaľ iba jeden komentár. Pridajte tiež svoj názor.

Tento článok už nie je možné komentovať