Reklama

AVIS spustil nový lokálny DVB-T vysielač v Čadci, šíri šesť televíznych kanálov

Prevádzkovateľ lokálnych DVB-T vysielačov, spoločnosť AVIS, pokračuje v rozširovaní pokrytia lokálnymi DVB-T vysielačmi po celom Slovensku. Dnes bol spustený v poradí už sedemnásty lokálny DVB-T vysielač operátora v Čadci, ktorý pokryje signálom mesto Čadca a jeho blízke okolie.
Pokračovanie nižšie:

Vysielač je podľa platného povolenia umiestnený na TVP Čadca II, vysiela na 56. kanáli a jeho výkon je 2kW. Platnosť povolenia je do 30. septembra 2015. Podľa informácií nášho portálu SatelitnáTV.sk šíri aktuálne šesť televíznych programov TV Severka, Šlágr TV, TV Noe, TV Fenix, TV Z a Country no. 1. Všetky vysielajú v kompresnom formáte MPEG-2. Programová ponuka multiplexu je tak rovnaká ako v prípade vysielača Žilina – Veľké Hradisko.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. „Prevádzkovateľ lokálnych DVB-T vysielačov, spoločnosť AVIS, pokračuje v rozširovaní pokrytia lokálnymi DVB-T vysielačmi po CELOM SLOVENSKU.“….Veľmi som zvedavý a čas ukáže,či je táto veta pravdivá.Dnes je okr.Prievidza,ktorý má 137050 obyvateľov ! (zdroj-Wiki) naďalej bez lokálneho muxu a bez regionálnej televízie,ktorá by sa dala naladiť cez anténu DVB-T.Gratulujem Čadci a klobúk dolu.

  2. Okres Prievidza nebude pokryty DVB-T vysielacom spolocnosti AVIS lebo by nemal co rusit. A zvlast Ceske vysielace.

  3. @tv maniak: tá veta je aj nie je pravdivá. AVIS skutočne rozširuje svoje vysielače po celom slovensku – v zmysle toho že jedne vysielač má v Bratislave, druhý pri Košiciac, tretí v Martine, štvrtý niekde pri Banskej Bystrici atď. Ale zároveň nikdy nemôže pokryť svojim signálom celé slovensko, pretože im to nedovoľuje zákon….. § 17 zákona 220/2007 jasne definuje obmedzenia miestnych multiplexov:

    (2) Vysielať v miestnom multiplexe programovú službu, ktorá sa vysiela aj v inom ako miestnom multiplexe, sa zakazuje.

    (3) Zakazuje sa tiež vysielať v miestnom multiplexe programovú službu, ktorá sa vysiela v inom miestnom multiplexe, ak vysielanie takej programovej služby môže prijímať prostredníctvom miestnych multiplexov viac ako 30% obyvateľov Slovenskej republiky.

    Z uvedeného vyplýva, že AVIS vo svojich muxoch nesmie šíriť rovnaké programy ako šíri Towercom v celoplošných muxoch (čo nerobí). A za druhé, programy ktoré AVIS šíri nesmú pokrývať viac ako 30% obyvateľstva SR – teda cca 1,5 milióna ľudí. Bratislava a krajské mestá s okolím dávajú dokopy milión obyvateľov…. Plus ďalšie regióny.

  4. ako je potom možné, že TV Lux ide cez Towercom, aj cez niekoľko miestnych muxov?- dúfam, že sa farári spovedajú aj z porušovania § 17 zákona 220/2007 😀

  5. Ono tu Plustelku asi beru trochu inak. Kapacitu plati v tomto pripade asi Towercom a nie televizia. Ved kolko ludi si dalo plustelku hlavne kvoli LUX.

  6. tak Cadcu uz mame,teraz je dufam na rade Trencin,tesim sa 🙂

  7. TV Z nejako hapruje už od dodávatela.. Trenčín by mal byť do konca roka, uvidíme či sa všetko stihne..

  8. Nitra, kanal 54 – vsetko okrem Nitricky a CETV stale pixelizuje. Potvrdene uz aj z Partizanskej ulice. Kedze spominane 2 stanice su OK, je to asi chyba streamu.

  9. ano máte pravdu problém je v streame, robí to pravdepodobne len večer, musí sa nájsť chyba a odstrániť.. díky za info

Komentáre už nie sú povolené.