Reklama

ÓČKO Expres vstupuje do Regionálnej siete 8, prijímať ho tak môže cez anténu už 54 % obyvateľov ČR

Česká Regionálna sieť 8 (RS8) Českých Rádiokomunikácií, ktorá pokrýva vďaka 14 vysielačom 54 % obyvateľov ČR, sa dnes rozšírila v poradí už o štvrtý televízny kanál v SD kvalite. Po Noe TV, Sport 5 a Slovak Sport.TV do multiplexu vstupuje aj hudobná stanica Óčko Expres, ktorú prevádzkuje mediálna skupina MAFRA.
Pokračovanie nižšie:


Kanál Óčko Expres spustil oficiálne svoje vysielanie 15. augusta 2013. Vo vysielaní prináša to najlepšie zo súčasnej svetovej hudby. Hudobná dramaturgia vychádza z pražského Expresradia, ktoré už dvanásť rokov prináša alternatívu ku klasickým komerčným staniciam.

Od spustenia ÓČKA Expres dostávame množstvo ohlasov od divákov, ktorí by stanicu radi naladili, ale obmedzená distribúcia im to neumožňuje. Vstupom do RS 8 prakticky pokryjeme cieľovú skupinu ÓČKA Expres, metropolitného mladého diváka, v celej republike. Rozšírenie distribúcie pritom chceme doplniť organizáciou rovnako zacielených eventov pod hlavičkou ÓČKO Promotion a zaradením vysielania ÓČKA Expres aj do HbbTV vysielania základnej stanice Óčko,“ hovorí Štěpán Wolde, generálny riaditeľ Stanice O.

Sme radi, že môžeme vysielateľom, ktorí chcú využiť pozemné vysielanie, ponúkať priestor v Regionálnej sieti 8, pretože voľná kapacita celoplošných multiplexov je už bohužiaľ takmer vyčerpaná. Preto sa usilujeme o možnosť súbežne vysielať v novom štandarde DVB-T2 a tešíme sa, že ponúkneme ďalší priestor televíznym staniciam a divákom väčší výber programov,“ hovorí generálny riaditeľ ČRa Martin Gebauer.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. A na Slovensku niet koho dať do miestnych MUXov , takých , čo príspeju na šírenie , hotová katastrofa

Komentáre už nie sú povolené.