Reklama

RVR začala voči UPC správne konanie kvôli českým televíziám

Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) na svojom poslednom zasadnutí, ktoré sa konalo v utorok 23. septembra, začala správne konanie voči prevádzkovateľovi retransmisie UPC BROADBAND SLOVAKIA, s.r.o., Bratislava vo veci možného porušenia § 17 ods. 1 písm. c) ZVR v súvislosti s možným poskytovaním programových služieb ČT1, ČT2, ČT24, Prima family, Prima Cool, Prima Zoom, Prima Love, Nova a Nova Cinema bez súhlasu ich pôvodných vysielateľov.
Pokračovanie nižšie:

Každý televízny poskytovateľ na Slovensku musí mať podľa platného zákona povolenie na šírenie kanálu od samotného prevádzkovateľa televízie.

Keďže české televízie nemajú zakúpené vysielacie práva pre územie Slovenskej republiky nemôžu dať našim poskytovateľom toto povolenie. Výnimkou sú iba poskytovatelia, ktorých spoločnosti na Slovensku len zabezpečujú technické vysielanie, no šírenie samotného programu má na starosti ich materská či sesterská spoločnosť so sídlom mimo územia Slovenskej republiky.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Teraz som zvedavý čo spraví UPC Digital , keď bude musieť odobrať všetky tieto televízie z ponuky? Ako viem tak nie sú uvedené v žiadnej ponuke pri uzavretí zmluvy a ľudia čo nemajú viazanosť budú od nich odchádzať hromadne. Ja mám zmluvu až do konca roka 2015 a to najvyššiu. Ak ich vyradia, tak sa nedá na káblovke pozerať okrem dokumentárnych televíziách už asi nič. Budú chýbať.

  2. Tak pardon ČT kanáli sú v ponuke. Tie ostatné spomínané oficiálne nie sú.

  3. Od CT suhlas maju. Vid Plustelka, ta tiez ponuka CT1 a CT2.

  4. Všetko musí byť ošetrené zmluvami a povoleniami dotknutých strán…inak nastane „OFF“

  5. si pozrite, ako „Rada“ vyriešila ten istý problém so spoločnosťou Alin-SA Pro Ltd 🙂

  6. Už je to trápne, celý svet si kuká čo chce, len u nás idú zakazovať české stanice. Prečo nezakážete maďarské? Aha, to by bol problém, je to menšina. SMR***!

  7. Zakázanie českých staníc na Slovensku,ktoré tak naliehavo potrebuje najmladšia a najkomerčnejšia Joj by malo aj tak len dočasný význam. České stanice /okrem prémiových programov/ sledujú väčšinou diváci vo veku 40+ ktorí sú z minulosti zvyknutí na české alebo spoločné programy. Mladí väčšinou televíziu nesledujú vôbec,lebo jednak sa flákajú,cestujú,učia sa …a to čo chcú vidieť si pozrú alebo stiahnu z internetu a práve preto sa bojuje okrem zakázania českých staníc aj o zakázanie tv archívov,o zakázanie stránok ako je Uložto…a neviem či mi nebude chcieť niekto prísť domov zaplombovať plazmu,kde mám aplikáciu na archív TV Prima,Óčko,HbbTV na CT1,2,CT art…alebo Joj bude presadzovať aj zákaz internetu?

  8. Veru „JOJ“ je veľké *joj*. Hlavne, že sa chcú preregistrovať do ČR i pre „reklamy“ a pokuty za ne, vraj.

  9. To je hlúposť Tv Joj chce aby sa pozerala iba Ona aby mala väčšiu sledovanosť tak preto chce zakázať české stanice.Pretože ľudia majú radi práve tie české a joj si nikto nikdy nezapne.Túto hlúpu myšlienku vymyslel aj tak riaditeľ TV Joj .Prečo tento riaditeľ neskúsi zrušiť iné stanice a ich vysielanie v iných štátoch asi preto že by neuspel a chce aby Slováci sme boli blbí národ vďaka hlúpi m americkým kasovým trhákom.

Komentáre už nie sú povolené.