Reklama

Óčko ponúka cez HbbTV aplikáciu online stream sesterskej stanice Óčko Expres, nie však na satelite

Česká hudobná televízia Óčko začala ponúkať všetkým svojim divákom v HbbTV aplikácii online stream svojej sesterskej stanice Óčko Expres. Diváci si tak môžu spustiť vysielanie tohto hudobného kanálu jednoducho cez HbbTV aplikáciu. Pre sledovanie sa však okrem televízora či set-top-boxu s podporou HbbTV vyžaduje aj pripojenie k internetu.

Hybridné vysielanie HbbTV zatiaľ Óčko neponúka divákom, ktorí prijímajú stanicu cez satelit, ale iba cez český celoplošný multiplex 3, ktorý pokrýva signálom viac ako 95 % obyvateľov Českej republiky. Okrem hlavného kanálu je v multiplexe dostupný aj kanál Óčko Gold.
Pokračovanie nižšie:


Kanál Óčko Expres spustil oficiálne svoje vysielanie 15. augusta 2013. Vo vysielaní prináša to najlepšie zo súčasnej svetovej hudby. Hudobná dramaturgia vychádza z pražského Expresradia, ktoré už dvanásť rokov prináša alternatívu ku klasickým komerčným staniciam.

HbbTV aplikáciu je možné spustiť štandardne červeným tlačidlom na diaľkovom ovládaní. Okrem Óčka využíva HbbTV aj Česká televízia. Na Slovensku zatiaľ HbbTV využíva iba verejnoprávna RTVS na všetkých svojich televíznych programoch v DVB-T a na kanáloch Jednotka a Dvojka (SD) na satelite Astra 3B (23,5°E). Diváci si však môžu okrem toho vyskúšať HbbTV aj na programoch ČT, ktoré šíri terestriálna platforma Plustelka.

Mohlo by vás ešte zaujímať