Reklama

Kinosvět bude dostupný aj pre zákazníkov Skylinku, zatiaľ len na dve hodiny denne

Český dokumentárny kanál Kinosvět, ktorý prevádzkuje Československá filmová spoločnosť, budú môcť sledovať v obmedzenom čase aj zákazníci satelitnej platformy Skylink. Do budúcna však nie je vylúčené, že sa objaví aj v iných platformách. „Jednáme. Zatiaľ nás nasadí od 29.9. Skylink v obmedzenom čase denne na dve hodiny,“ uviedol pre náš portál SatelitnáTV.sk hovorca Československej filmovej spoločnosti František Malina.
Pokračovanie nižšie:


Program by mal byť zákazníkom Skylinku dostupný na satelite Astra 3B (23,5°E) z frekvencie 12 070 MHz, teda z rovnakej kapacity ako sesterské kanály CS mini, CS Film a Horror film. „Vysielanie Minimaxu končí o 20:00, vysielanie Leo TV začína o 22:00. Existuje teda časový slot voľnej kapacity. Ten využije Kinosvět,“ vysvetlil pre náš portál SatelitnáTV.sk člen predstavenstva spoločnosti M7 Group Jaromír Glisník.

Pripomeňme, že Kinosvět bude vysielať od 29. septembra, v rámci Česka, celoplošne v regionálnej sieti 7. Doteraz mohli českí diváci naladiť tento kanál u vybraných káblových a IPTV operátorov, v terestriálnej regionálnej sieti 4, ktorá pokrýva Prahu, Stredočeský kraj a Mostecko. Tieto distribučné cesty zostanú podľa prevádzkovateľa stanice zachované aj naďalej.

Slovenskí diváci môžu aktuálne Kinosvět sledovať bezplatne napr. cez internetovú videopožičovňu Topfun prostredníctvom aplikácie v Smart televízoroch, ktorá je už dostupná u väčšine dostupných značiek na našom trhu, alebo priamo cez oficiálny web požičovne na PC.

Kinosvet_tv1

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Oveľa viac by ma napr. potešilo zaradenie JOJ do HD kvality ako nejaké nezaujímavé dokumenty.

  2. V zasade mi je jedno, ci budu reklamy v HD prerusovane filmom.

Komentáre už nie sú povolené.