Reklama

Bob a Bobek sa stanú maskotmi budúcoročných MS v hokeji, ČT z nich odvysiela rekordný počet zápasov

Česká verejnoprávna televízia začala prípravy na hokejové majstrovstvá sveta, ktoré sa budú konať budúci rok v Prahe a Ostrave, netradične. Spolu s držiteľmi autorských práv poskytla usporiadateľom licenciu na postavy zo svojho legendárneho Večerníčka Bob a Bobek. Okrem toho ČT prinesie z majstrovstiev sveta aj rekordný počet zápasov. Samozrejme všetky v HD kvalite.

Majstrovstvá sveta v hokeji je udalosť, ktorej Česká televízia tradične venuje maximálnu pozornosť. Snažíme sa nielen napĺňať vysoký štandard vysielania, ktorý od nás logicky diváci očakávajú, ale vždy prinášať niečo navyše,“ opisuje generálny riaditeľ Českej televízie Petr Dvořák a dodáva: „To, že sa v budúcom roku bude tento hokejový sviatok konať u nás, nám otvára veľké možnosti. Fanúšikovia sa môžu tešiť na nebývalé množstvo prenosov stretnutí a bonusov. Práve práca s maskotmi bude jedným z nich. Králiky z klobúka totiž síce nie sú medzinárodnému publiku neznámi, pretože sme ich príbehy poskytli už do viac ako dvadsiatich krajín sveta, vrátane takých hokejových veľmocí, ako sú Kanada a Švédsko, ale urobíme maximum pre to, aby sme ich popularitu vo svete ešte zvýšili. Verím, že to môže všeobecne pomôcť propagácii českej animátorské škole, ktorá si medzinárodné uznanie zaslúžia.
Pokračovanie nižšie:

Zapojením postavičiek Boba a Bobka do hokejového sviatku máme príležitosť nielen zviditeľniť českú kultúru, ale podporiť aj českých výrobcov. Kým sa tradične akékoľvek predmety, ktoré s maskotmi súviseli, vyrábali v zahraničí, vyjednali sme, že tentokrát budú plyšoví maskoti vznikať priamo v Česku, „dopĺňa obchodný riaditeľ Českej televízie Hynek Chudárek.

Z majstrovstiev sveta, ktoré sa budú konať v Prahe a Ostrave od 1. do 17. mája 2015, prinesie Česká televízia rekordný počet zápasov. „Divákom ponúkneme päťdesiat sedem televíznych zápasov, všetky už tradične v HD kvalite. Stretnutie budeme samozrejme komentovať priamo zo štadiónov v Prahe a Ostrave, na ktorých budeme mať svoje štúdiá. Chýbať v nich nebudú ani zaujímaví hostia a obľúbené divácke ankety,“ popisuje plánovaný program výkonný riaditeľ ČT sport Jiří Ponikelský.

Boba a Bobka stvoril český výtvarník, scenárista a režisér animovaných filmov Vladimír Jiránek. Na obrazovkách Československej televízie sa prvýkrát objavili v roku 1979.

Mohlo by vás ešte zaujímať