Reklama

SES otvára nové satelitné riadiace centrum

Spoločnosť SES (NYSE Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange: SESG), vedúci satelitný operátor na svete, oznámila otvorenie nového satelitného riadiaceho centra (SOC), z ktorého bude kontrolovať takmer polovicu satelitov svojej rastúcej satelitnej flotily. Nové centrum sa nachádza v americkom Princetone v štáte New Jersey pri už existujúcich kanceláriách, odkiaľ riadi komerčný predaj ako aj aktivity satelitného inžinierstva.

Tím špecializovaných satelitných kontrolórov zabezpečuje monitoring a riadenie 23 satelitov SES 24 hodín 7 dní v týždni. Nové centrum poskytuje služby od vysoko kvalitného vysielania televíznych programov až po vysokorýchlostný širokopásmový internet pre milióny ľudí na zemi, vo vzduchu a na mori na území Severnej Ameriky ako aj po celom svete.
Pokračovanie nižšie:

Zvyšné satelity globálnej flotily SES, ktorú tvorí vyše 50 satelitov, sú riadené kontrolórmi z riadiaceho centra, ktoré sa nachádza v centrále spoločnosti v Luxembursku. Obidve satelitné riadiace centrá sú vzájomne plne integrované a umožňujú každému centru ako aj kontrolnému tímu poskytovanie vysielacích a zálohových služieb v reálnom čase pre celú satelitnú flotilu SES.

Spoločnosť SES vybudovala tri primárne riadiace centrá v rozličných regiónoch sveta, čím zabezpečila možnosť neustáleho sledovania s dôrazom na prevádzkovú dôslednosť, odolnosť a úspech zákazníkov a tiež bezpečnosť,“ hovorí Martin Halliwell, technický riaditeľ spoločnosti SES a dodáva: „Nové riadiace centrum v Princetone využíva najmodernejšie technológie riadenia a kontroly a disponuje aj novými možnosťami, ktoré umožnia spoločnosti SES plniť neustále náročnejšie požiadavky zákazníkov ako aj neustále sa meniacu satelitnú flotilu v horizonte budúcich desaťročí.“ Martin Halliwell ďalej poznamenáva: „Spoločnosť SES disponuje expertízou ako aj pokročilými satelitnými kontrolnými strediskami pripravenými na budúcu prevádzku, nech už ide o elektrický pohon satelitov, či rozširujúcu sa satelitnú flotilu s vyše 100 satelitmi.

Princeton je už dlhodobo dôležitým centrom SES pre expertízu v oblasti satelitného inžinierstva ako aj pre tímy, ktoré sa starajú o našich zákazníkov. Tieto kľúčové skupiny môžu teraz úzko spolupracovať s kontrolórmi, ktorí sú hneď vedľa, doslovne. Umožní im to optimálne riadiť aktivity ako aj úspech a spokojnosť zákazníkov,“ povedal Rick Starkovsk, senior viceprezident pre vesmírne systémy a operácie spoločnosti SES. „Úspech zákazníkov a tímová spolupráca boli dôležitými faktormi, ktoré stáli za rozhodnutím migrovania tohto kľúčového satelitného riadiaceho centra do Princetonu.

SES_uplink

Mohlo by vás ešte zaujímať