Reklama

RTVS ukončila distribúciu svojho HD programu na satelite Astra 3B (23,5°E)

Slovenský verejnoprávny vysielateľ, Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS), ukončil satelitnú distribúciu svojho jediného HD programu s názvom STV HD na satelite Astra 3B (23,5°E). Ten bol k dispozícii zákazníkom satelitnej platformy Skylink od 9. mája tohto roku na frekvencii 11 934 MHz. Diváci tak mohli sledovať okrem iného aj najväčšie športové udalosti tohto roka (MS vo futbale či Tour de France) vo vysokom rozlíšení.
Pokračovanie nižšie:


Pripomeňme, že RTVS podpísala zmluvu vzhľadom na obmedzené finančné zdroje a povinnosť efektívne a hospodárne nakladať s verejnými prostriedkami na šírenie svojho HD programu cez satelit iba na obdobie troch mesiacov. To vypršalo práve v týchto dňoch. Vyjadrenie RTVS portál SatelitnáTV.sk zisťuje.

Podľa našich zistení sa však program už nenachádza ani v zozname programov (FastScan) v Skylink Ready prijímačoch.

Diváci, ktorí majú aj naďalej záujem sledovať program Jednotka HD (poprípade Dvojka HD) vo vysokom rozlíšení, si ho môžu naladiť prostredníctvom DVB-T. Vysielanie je dostupné nekódovane (FTA) v vrámci verejnoprávneho multiplexu (MUX 3) na celom Slovensku. Z dôvodu obmedzenej kapacity multiplexu je však šírený vždy len jeden HD program.

Aktualizované: Okolo 16. hodiny bolo vysielanie HD kanálu na satelite opäť obnovené. Nie je však známe dokedy.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Skoda ukoncenia HD vysielania z Astry. Celkom som si zvykol na inu kvalitu obrazu STV. Zial vratim sa opat na sledovanie vecernych sprav na CT1 HD a tesim sa od januara 2015 na CT2 HD zo satelitu Astra 23,5.
    Sorry STV..

  2. Nie je to az taka zla sprava. V DVB-T ide aj nadalej zadarmo. Ked to chce mat Skylink v ponuke nech to aj zacvaka.

  3. zrazu nasli nejaky ten milionik navyse a opat to ide, alebo to Skylink potiahne za vlastne 🙂

  4. Nech si na*eru, cele vedenie RetroTeleviznehoVySelania. Verejnopravni cuciaci, ktori tahaju od ludi koncesionarske poplatky. A co ze nevysielaju reklamy pocas relacii?… Tak ci tak ziju z reklam. Dakujem pekne za tie filmy typu 1000rocny cmeliak a pod… Lepsi programidu ma uz aj JEEEJ+.

Komentáre už nie sú povolené.