Reklama

Polsat News+ zmenil názov na Polsat News 2

Koncom júla došlo na poľskom televíznom trhu k náhlej a nečakanej zmene názvu spravodajského kanálu Polsat News+, ktorý sa premenoval na Polsat News 2. Ako informoval portál Wirtualnemedia.pl, k zmene názvu došlo z dôvodu právneho sporu prevádzkovateľa stanice a konkurenčnej platformy nc+, ktorá využíva symbol plus v názve takmer všetkých svojich staníc, ako aj v názve svojej satelitnej platformy.
Pokračovanie nižšie:


Prevádzkovateľ stanice o zmene názvu už informoval aj poľského mediálneho regulátora.

Kanál s názvom Polsat News+ pôsobil na poľskom mediálnom trhu len od začiatku júna tohto roku. Predtým v poradí druhý spravodajský kanál mediálnej skupiny Cyfrowy Polsat, mal názov Polsat Biznes či ešte skôr TV Biznes.

Polsat News 2 je publicisticko-informačným kanálom pre divákov, ktorí chcú vedieť viac. Vo vysielaní prináša okrem iného aj diskusie na aktuálne témy o politike, biznise, kultúre či svetovej ekonomike. Svoje vysielanie šíri prostredníctvom satelitu EUTELSAT HOT BIRD 13C (13°E), z dôvodu autorských práv je však kódovaný a sprístupnený len zákazníkom vybraných satelitných platforiem.

Technické parametre pre príjem Polsat News 2:
Družica: EUTELSAT HOT BIRD 13C (13°E)
Frekvencia: 11 158 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 5/6
SR: 27500
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Provider: Cyfrowy Polsat S.A.
Kódovanie: áno
Názov: Polsat News 2
Rozlíšenie: 720×576

Mohlo by vás ešte zaujímať