Reklama

Macquarie European Infrastructure Fund 4 kupuje spoločnosť Towercom

Macquarie European Infrastructure Fund 4 (MEIF4) oznámil podpísanie dohody o akvizícii stopercentného podielu v slovenskej telekomunikačnej spoločnosti Towercom a.s. (Towercom).

Towercom je vlastníkom portfólia 685 vysielacích veží a poskytuje pokrytie televíznym a rádiovým signálom na základe dlhodobých zmlúv s televíznymi a rozhlasovými stanicami po celej Slovenskej republike. Towercom zároveň poskytuje satelitné prenosové služby pre väčšinu televíznych spoločností a prenájom vysielacích veží pre mobilných operátorov.
Pokračovanie nižšie:

MEIF4 je posledným zo skupiny európskych infraštruktúrnych fondov, ktoré spravuje Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA). MIRA je najväčším privátnym manažérom investícii do infraštruktúry ktorý spravuje investície v mene penzijných fondov, poisťovní, vlád a iných inštitúcii s dlhodobým investičným horizontom. MEIF4 kupuje Towercom od Hampden Investments Limited.

Towercom je úspešná spoločnosť operujúca v stabilnej a rastúcej ekonomike. Tešíme sa na spoluprácu so zákazníkmi, vedením a zamestnancami Towercomu, aby sme aj naďalej poskytovali vysoko kvalitné služby odvetviu vysielacích a prenosových služieb na Slovensku”, uviedol Edward Beckley, generálny riaditeľ Macquarie Infrastructure and Real Assets pre Európu.

Dokončenie akvizície je podmienené získaním potrebných regulačných povolení.

Predstavenie MEIF4 a MIRA

Macquarie European Infrastructure Fund (MEIF4) je špecializovaný fond zameraný na dlhodobé investície do tradičných európskych infraštruktúrnych spoločností. MEIF4 investuje v mene penzijných fondov a ďalších investorov, ktorí oceňujú pozitívne vlastnosti dlhodobých investícii do odborne spravovanej infraštruktúry.

MEIF4 je štvrtým zo skupiny európskych infraštruktúrnych fondov, ktoré spravuje Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA). MIRA je najväčším manažérom privátnych investícii do infraštruktúry spravujúcim celosvetovo viac ako 100 spoločností s celkovou hodnotou 76 miliárd eur.

Spoločnosť Towercom, a.s. sa plne stotožňuje so znením vyššie uvedene správy a nemá v úmysle to viac komentovať.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Už sa tešíme na spoplatnenie doteraz bezplatného DVB-T. Magori.

  2. Chamtosi,chamtosi nachamtali vsetky muxi ani jeden nepokrzva 100% a takto dopadli.Na Slovensku sa robia firmy len na to aby sa nabalili anie pre obcanov co platia dane.Konecne je po firme ktora nevedela doviest DVB-T na Slovensku do konecneho 100% vysledku.Cest Cechom ,Poliakom, Rakusanom a Madarom.Towercom im nesiahal ani po clenky.

  3. Stotožňujem sa s predchádzajúcimi tromi článkami !
    A slovenská vláda nerobí nič!!!

  4. Terestriál nemôžu spoplatniť, nikto by im to nesledoval a neplatil. Dúfajme, že väčšinu primitívov povyhadzujú vrátane starých komunistických štruktúr ako P. A. atď

  5. V Rakusku su uz vsetky programy v DVB-T2 kodovane vratane ORF, ktore su verejnopravne. Kludne sa moze stat to iste aj u nas a ani sa nebudem cudovat.

Komentáre už nie sú povolené.