Reklama

Spoločný kanál STV HD prinesie ako Tour de France, tak aj finišujúce MS vo futbale v HD kvalite

Verejnoprávna RTVS chce ponúknuť aj tento rok všetkým fanúšikom cyklistiky prenosy z Tour de France vo vysokom rozlíšení (HD), preto doterajší kanál Jednotka HD v DVB-T, ako aj na satelite ASTRA 3B (23,5°E), nahradila dnes ráno stanicou Dvojka HD. Podľa našich informácií by sa však malo ešte počas prebiehajúcich MS vo futbale striedať vysielanie staníc Jednotka HD a Dvojka HD, aby aj futbalový fanúšikovia neprišli o prenosy z práve finišujúcich MS vo futbale.
Pokračovanie nižšie:


Počas dňa, tak bude divákom dostupná Dvojka HD kvôli prenosom z Tour de France a večer sa prepne opäť na Jednotku HD z dôvodu vysielania večerného zápasu MS vo futbale. Nasvedčuje tomu aj elektronický programový sprievodca (EPG) a zmena názvu programovej pozície v DVB-T z Jednotka HD na STV HD.

Stanica STV HD je dostupná na satelite ASTRA 3B (23,5°E) pre zákazníkov satelitnej platformy Skylink s aktivovanými kartami Skylink ICE/Irdeto či M7 Irdeto. Príjem programu cez DVB-T je samozrejme dostupný bezplatne.

Technické parametre pre príjem zo satelitu ASTRA 3B (23,5°E):
Družica: ASTRA 3B (23,5°E)
Frekvencia: 11 934 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/4
SR: 27500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Kódovanie: áno
Provider: MEDIA BROADCAST
Názov: STV HD

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. To nemohli prepinat takto od zaciatku MS? Najskor zapas na Dvojke a potom na Jednotke.

  2. Tieto prosocialistické prenosy (komentovanie) z Tour de France na RedTVS nie sú vôbec sledované, ešte za koncesionárske poplatky. RedTVS (bieda a zlodejina) trvalo vypnutá, jediný návod pre Slovákov ako prežiť v tomto socialistickom „štáte“.

  3. Je to tragédia a zúfalstvo, keď verejnoprávna tv nie je schopná svojim koncesionárom poskytnúť, normálnymi cestami/sat, dvbt/ nerušený príjem oboch verejnoprávnych tv v hd kvalite, čo v okolitých štátoch je už dávno samozrejmosť.

  4. Mali to urobiť tak, že v DVB-T malo byť obyčajné SD: STV 1, 2, 3 a na satelit vytknúť v HD: STV 1, 2, 3 a vybavené… Alebo urobiť verejnoprávny Mux v MPEG-4 a dať tam HD stanice

  5. Keď už nemajú minimálne dva plnohodnotné HD kanály v DVB-S2(S) a v DVB-T/DVB-T2, tak nech nechajú priamy prenos kontinuálne dokončiť, a nie prepnúť na druhý kanál, hoci ďalší priamy prenos ide asi až o polhodinu. A ten „predzápasový komentár“ a tupá reklama (KLAMARE) môže zatiaľ ísť v SD. Teraz to ide na kapitalistický = podnikateľský spôsob. Voľakedy koniec prenosu odstrihli kvôli správam…

  6. Aky zmatok? Ved v EPG je to pekne rozpisane co bude na stanici STV HD. Takto to mohli doriesit uz davno.

  7. Takže STV1HD-skončilo:opäť prelaďovanie.STV má teda v súčasnosti 3 samostatné programy:STV1,STV2,STV HD.Kedy sa spustí dávno avizované STV 3?

  8. Nespustili to preto lebo to nemaju automatizovane, pri technike RTVS by som sa ani necudoval keby to niekto prepina rucne. Vytiahne jeden kabel a zapoji druhy 🙂

Komentáre už nie sú povolené.