Reklama

RTVS: HbbTV aplikácia bola v prvých dňoch spustená viac ako 5-tisíckrát

Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) spustila svoju prvú hybridnú aplikáciu (HbbTV) v piatok 13. júna pri príležitosti MS vo futbale 2014. Podľa štatistík, ktoré pre náš portál SatelitnáTV.sk poskytol PR manažér RTVS Juraj Kadáš, v období od 15. do 17. júna sa pripojilo k aplikácii 614 typov zariadení a celkovo bola aplikácia v týchto dňoch spustená až 5181 krát.

Zo štatistík, ktoré sme spracovali z obdobia od 15.6 až 17.6., sme identifikovali, že na Slovensku je aktívnych približne 16-tisíc TV prijímačov alebo set-top-boxov s možnosťou príjmu HbbTV,“ uviedol Kadáš.
Pokračovanie nižšie:


Aktuálne RTVS už ponúka divákom v HbbTV dve aplikácie – MS vo futbale 2014 a Tour de France 2014, v krátkej dobe by mali pribudnúť ďalšie.

Pripomeňme, že HbbTV od RTVS je dostupné na kanáloch Jednotka (SD) na satelite Astra 3B (23,5°E), a na všetkých troch kanáloch v DVB-T (Jednotka, Dvojka, STV HD).

Pre spustenie HbbTV je nutné vlastniť televízor, poprípade set-top-box s podporou tohto nového štandardu. Hybridné vysielanie sa štandardne spúšťa červeným tlačidlom na diaľkovom ovládaní, pre jeho používanie je samozrejme potrebné aj pripojenie k internetu.

RTVS_hbbTV_6

HbbTV_rtvs11

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Philips
    Ide hbb aj na 32pfl4007H/12 ?
    Madari idu CT ide ale RTVS nie posledny sw. neviem preco?
    Dakujem

  2. Nefunguje tiez ani na Zircone iHD. Presne ako pises CT ide STV nie.

Komentáre už nie sú povolené.