Reklama

Towercom spustí na jeseň prvý DVB-T2 vysielač z bratislavského Kamzíka

Najväčší poskytovateľ DVB-T vysielania na Slovensku, spoločnosť Towercom, plánuje spustiť v priebehu jesene 2014 nový DVB-T2 vysielač. Vysielanie v štandarde DVB-T2 má byť ako prvé dostupné pre divákov na Slovensku z vysielača Bratislava-Kamzík, podrobnosti ako výkon vysielača, vysielací kanál či programovú ponuku nového DVB-T2 multiplexu, zatiaľ spoločnosť nechce prezradiť.
Pokračovanie nižšie:

Podľa našich informácií ma byť DVB-T2 vysielanie dostupné najskôr vo forme niekoľko týždňového testu a neskôr by malo prejsť do riadneho vysielania. O tom či bude spustený len bratislavský vysielač, alebo aj ďalšie vysielače z iných miest Towercom nechce teraz komentovať.

Aj naďalej platia informácie, ktoré sme Vám priniesli na našom portáli SatelitnáTV.sk ešte minulý rok a to, že z DVB-T2 vysielačov budú šírené programy pre náročnejšieho diváka, ktoré doplnia súčasnú ponuku programov z Voľnej telky a Plustelky. Počítame preto, že sa tam určite objavia aj nejaké programy vo vysokom rozlíšení.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Preco zase len Kamzik – Bratislava.Preco nezacne Tovercom od nejakej najvacsej diery dvb-t2 kde este doteraz nedal napriklad ani MUX 1,2,3,4

  2. Z teba by dobry biznis man asi nebol. Naco by to spustali v diere v ktorej by to nikto nemohol pozerat. Na prvom mieste su velke mesta kde pokryju co najviac domacnosti.

  3. Moj mily antenar vo velkych mestach maju kablovky a maju tam zo 60 kanalov a nie posratych klamlivych 11 od towercomu

  4. Tajne info z Towercomu . Druhy DVB-T2 vysielac bude Prievidza -Bojnice ako ospravedlnenie ze za 2 roky nevedeli dat mux1 a mux4.

  5. Skôr príde signál z Užhorodu , tam už DVB-T2 dávno vysielajú , podobne aj maďari z Ujhelu

  6. Preco vysielac DVBT2 v Bratislave?
    1. V BA je asi volny kanal, viac rusenia (pre testovanie odolnosti, robustnosti modulacii) a dohladove centrum.
    1. Da sa testovat prijem vo vnutri budov, na rovine aj v hornatom terene.
    2. Kde bude v domacnostiach viac DVBT2 televizorov? Na dedinach ci v hlavnom meste?
    3. Kto ma peniaze na to, aby si po spusteni testov kupil TV alebo STB s podporou DVBT2/AVC a po par mesiacoch opat TV alebo STB s podporou DVBT2/HEVC. Budte radi na vidieku, ze sa k vam signal dostane az po par rokoch otestovany a v definitivnom standarde. A vobec este neviete, co sa v teste bude vysielat. Urcite to nebude nic take, co by vas prinutilo kupit si novy HW. Mozno nejaka STV HD alebo JOJ HD.

Komentáre už nie sú povolené.