Reklama

Skylink začal odpájať Markízu HD, o osude stanice ešte nie je rozhodnuté

Po tom čo sa rozhodla televízia Markíza pýtať od každého operátora poplatky za divákov, ktorí sledujú televízny kanál Markíza HD je osud tohto kanálu neistý u niektorých operátorov a to aj v prípade satelitnej platformy Skylink. Podľa našich informácií platforma aj naďalej vyhodnocuje situáciu okolo spoplatnenia tohto slovenského kanálu v HD kvalite. Do úvahy pripadá niekoľko možností, ako napr. vytvorenie špeciálneho balíčka či zaradenie kanálu do jedného z doterajších platených balíčkov, alebo poprípade k úplnému vyradeniu stanice z ponuky. K definitívnemu rozhodnutiu by mohlo dôjsť do 1. júla 2014.

Ešte nie je ani vyhodnotené ani rozhodnuté. Počítam, že to bude trvať ešte cca jeden mesiac,“ uviedol pre náš portál SatelitnáTV.sk Jaromír Glisník, člen predstavenstva M7 Group.
Pokračovanie nižšie:

K prvému odpájaniu u vybraných zákazníkov Skylinku, ktorí sledovanie kanálu nepotvrdili, však došlo už v utorok a stredu (20. a 21. mája 2014), kedy bola stanica Markíza HD podľa našich informácií odpojená u približne 10 tisíc zákazníkov.

TIP: Zákazníci Skylinku musia potvrdiť sledovanie kanálu Markíza HD inak dôjde k jeho odpojeniu

Diváci, ktorí chcú program Markíza HD sledovať aj naďalej, musia vyplniť potrebný webový formulár, alebo poslať SMS správu. Následne bude program opäť aktivovaný.

Pre sledovanie kanálu Markíza (SD) nie je potrebné nič potvrdzovať.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Nechýba! Nič normálne nevysielali, nevysielajú a asi ani vysielať nebudú!

  2. Nech Markíza začne vysielať HD cez DVB-T. V pohode by to zvládli aj so súčasným bitrate (1280×720), mpeg4 STB stoja 25-30 Eur, nové TV, už aj starožitné (5 rokov staré) zvládajú MPEG4, dôchodcovská Senzi je MPEG4 rovnako ako športová Slovak Sport, je čas prejsť na MPEG4 v celom DVB-T.

  3. zrusit, odpojit, odobrat licenciu – ta TV svojim programom totalne degraduje narod…

  4. Kto nakázal Markíze nakúpiť drahé zariadenia pre HD?
    Prečo vymáhajú od ľudí dalšie centy či eura?
    V Nemecku idú len 720i prišli na to že na kvalite to nebadať a funguje to.
    Nepochopím sme v 21 storočí a neviem si predstaviť X veci napr.ako sa dá
    vysielať čaplinovku či iné v HD kvalite.Ten kapitalizmus už nemá hranic.
    Trebalo im nového riaditeľa?Tlačia sa nové možnosti technologii a tu ideme
    o 100 krokov dozadu. Moj názor.

Komentáre už nie sú povolené.