Reklama

SES: Ako prví vidia góly z MS 2014 vo futbale diváci satelitnej televízie

So Svetovým pohárom FIFA 2014 v Brazílii odštartovali aj živé prenosy futbalových zápasov pre milióny domácností po celom svete. Majstrovstvá sveta vo futbale 2014 v Brazílii sú jednoznačne najväčším športovým podujatím za posledných 10 rokov, ktorého živé televízne prenosy spoločnosť SES zabezpečovala. Šampionát sa odohráva až na 12 rôznych miestach naraz, čo si vyžaduje extrémne vysoké nároky na živý satelitný prenos. Spolu si vysielanie futbalových zápasov počas majstrovstiev vyžiada viac ako 39 tisíc hodín vysielacej kapacity SES.

Aj slovenskí diváci si môžu cez satelit vychutnať živé prenosy a vidieť góly medzi prvými na svete, keďže cez satelity SES je medzi gólom na jednom z futbalových štadiónov v Brazílii a jeho sledovaním na obrazovke vo vašej obývačke rozdiel len 3 sekundy. V prípade HD vysielania ide o približne 5 sekúnd. V tesnom závese je káblová televízia. Aj v jej prípade trvá príjem HD vysielania o niečo dlhšie. Pri digitálnom terestriálnom príjme už môžeme hovoriť o 8 dlhých sekundách, kým sa futbalový fanúšik bude môcť radovať z gólu. No a pri sledovaní cez internet na webových stránkach alebo na smartfóne sa doba oneskorenia sledovaného obrazu môže vyšplhať až k minúte.
Pokračovanie nižšie:

Prípravy na Majstrovstvá sveta vo futbale 2014 sme začali už pred dvomi rokmi,“ hovorí Ferdinand Kayser, obchodný riaditeľ spoločnosti SES

Väčšina vysielateľov začína plánovať vysielanie podujatia takého rozsahu 12 až 18 mesiacov dopredu. Futbalové majstrovstvá 2014 sa v tomto smere začali pripravovať už pred dvomi rokmi. Je to aj preto, že vysielatelia si chcú zabezpečiť vysielacie kapacity dopredu, aby si mohli vysielanie presne naplánovať. Cez satelity SES sa tak MS FIFA 2014 dostanú k televíznym divákom v Severnej Amerike, Latinskej Amerike, Európe, na Strednom Východe, Ázii ako aj v Austrálii. Priamo cez satelity SES vysiela živé prenosy z futbalových majstrovstiev 10 najväčších televíznych spoločností pričom ďalšie stovky spoločností využívajú kapacity nepriamo aby tak spoločne priniesli zážitky zo zápasov viac ako miliarde televíznych divákov.

Majstrovstvá sveta vo futbale sú skutočne unikátne a náročné podujatie. Vysiela sa z 12 rôznych štadiónov, ktoré sa nachádzajú od Manaus na severe Brazílie až po Porto Alegre na juhu krajiny. SME preto hrdí, že miliarda ľudí po celom svete uvidí futbalové zápasy vďaka flotile satelitov SES,“ hovorí Kayser.

Video Európskej vesmírnej agentúry (ESA) ako fungujú satelitné prenosy z MS vo futbale 2014



Majstrovstvá sveta vo futbale 2014 cez satelity SES na Slovensku:
Aj diváci na Slovensku môžu sledovať dianie na MS vo futbale 2014 cez flotilu satelitov SES ASTRA. Prenosy zo zápasov si môžu diváci naladiť na SD kanáloch verejnoprávnej televízie Jednotka a Dvojka a vo vysokom rozlíšení je k dispozícii aj dočasný kanál STV HD cez službu satelitnej platformy Skylink na orbitálnej pozícii ASTRA 23,5°E, alebo napríklad aj cez voľný SD kanál nemeckého EUROSPORTu na orbitálnej pozícii ASTRA 19,2.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Ale napokon sa ho každý obrazovo dočká. Či je regulárny alebo nie. Horšie je, že regulárny(-e) gól(-y) neuznajú, či po 2, 3, 5 alebo 8 sekundách, ba až minúte.

  2. Z nahraného futbalu, v ktorom ide len o peniaze sa je ťažko tešiť, začalo to ako vieme preniknutím komunistov do futbalových štruktúr, kde sú dnes už usadení. Svedčia o tom sami komunisti po svete, ktorí proti tomuto futbalu zväčša nekrochkajú. Ale výhoda SD oproti HD je dobrá. 🙂

  3. Niekto si tu pletie pojmy. 🙁
    Kapitalista nie je totožný s komunistom (ten bol za bezpeňažné rovnostárstvo, veď každý má rovnaké a len jedno brucho) 😐 alebo :/

Komentáre už nie sú povolené.