Reklama

RTVS zaplatí za šírenie HD programu na satelite Astra 3B za tri mesiace viac ako 97 tisíc eur

Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) zaplatí za satelitnú distribúciu svojho HD programu na satelite Astra 3B (23,5°E), ktorý bude dostupný zákazníkom satelitnej platformy Skylink 27 tisíc eur mesačne bez DPH. Celkovo teda za tri mesiace, na ktoré RTVS podpísala zmluvu, zaplatí verejnoprávny vysielateľ 97 200 eur s DPH. Vychádzame z údajom zverejnených v Centrálnom registri zmlúv. Distribúciu zabezpečí spoločnosť Towercom.
Pokračovanie nižšie:

Program tak síce pridá do svojej ponuky satelitná platforma Skylink, no distribúciu signálu na satelite Astra 3B (23,5°E) si zaplatí verejnoprávny vysielateľ sám.

Jednotka HD bude dostupná zo satelitu Astra 3B (23,5°E) najbližšie tri mesiace z kapacity spoločnosti Media Broadcast, frekvencii 11 934 MHz. Dátový tok má dosahovať 6 Mbps. Predpokladá sa, že by mal byť program k dispozícii na satelite už v najbližších hodinách.

Technické parametre pre príjem:
Družica: ASTRA 3B (23,5°E)
Frekvencia: 11 934 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/4
SR: 27500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Kódovanie: áno
Provider: MEDIA BROADCAST

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Krásna suma , z naších daní , to sa Towercomu žije…..

  2. Musis vsak pocitat, ze tie peniaze nezostanu len v Towercome. Ten sice dostane program na satelit, ale musi aj zaplatit za kapacitu na nom SES. Najlepsie je samozrejme na to Skylink, ktory sa moze chvalit ze pridava novy program v HDcku a v podstate ho to skoro nic nestoji.

  3. V tomto ma nevyhodu UPC, DIGI, Magio, ktore ked chcu pridat napr. RTVS HD musia si to zaplatit vsetko z vlastneho.

  4. Neviem co sa cudujete sirenie sat vysielania stoji 30.000 eur mesacne tek kto ma zmluvu na 2 roky a viac cena je mensia

Komentáre už nie sú povolené.