Reklama

RTVS sa nepáči, že niektorí poskytovatelia prezentujú jej HD vysielanie ako prémiovú službu

Royhlas a televízia Slovenska (RTVS) v posledných dňoch zaregistrovala aktivity niekoľkých súkromných poskytovateľov distribúcie televízneho signálu, ktorí ponúkajú existujúcim ako aj potenciálnym klientom vo svojich marketingových kampaniach služby propagujúce sledovanie hokejových majstrovstiev sveta v HD kvalite. Tieto spoločnosti distribuujú reklamné informácie prostredníctvom hromadných e-mailových správ. Uviedla dnes televízia vo svojom vyhlásení. O akých konkrétnych operátorov sa jedná však neupresnila.
Pokračovanie nižšie:

RTVS zabezpečila satelitné kapacity pre vysielanie Majstrovstiev sveta v hokeji v HD kvalite a sama aj finančne vysporiadala záväzky súvisiace so zabezpečením tohto vysielania. Ďalšie vysielanie Majstrovstiev sveta v hokeji v HD kvalite je teda bezodplatné. Sme presvedčení, že informácie uvádzané v spomínaných marketingových kampaniach vyvolávajú dojem, že extra poplatky je potrebné uhradiť za vysielanie Majstrovstiev svete v hokeji v HD kvalite, čo však nie je pravda. RTVS poskytuje svoj mediálny obsah vrátane hokejových majstrovstiev sveta v HD súkromným distribútorom televízneho signálu bezodplatne a preto tieto aktivity vníma ako nekalú súťaž, poškodenie dobrého mena ako verejnoprávnej inštitúcie a dištancuje sa od nich,“ uviedla vo vyhlásení RTVS.

RTVS považuje za nevhodné, ak súkromné spoločnosti túto verejnoprávnu službu RTVS prezentujú prostredníctvom marketingových kampaní ako spoplatnenú prémiovú službu. Pripomíname, že RTVS z takejto formy predaja, ktorú súkromní televízni operátori propagujú, žiadne príjmy nemá.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. To je pekne mila RTVS, a to ze Skylink si pyta poplatok aj za vase programy je OK?

  2. Žiaľ ale vyzerá to tak, proboľševická RedTVS je vždy posledná v technológiách. 🙂

Komentáre už nie sú povolené.