Reklama

Prevádzkovateľ Skylinku testuje nový HD kanál, konkrétne informácie zatiaľ nechce zverejniť

Zákazníci satelitnej platformy Skylink sa môžu tešiť v najbližšej dobe na rozširovanie ponuky televíznych programov. Prevádzkovateľ platformy, luxemburská spoločnosť M7 Group, chce rozšíriť ponuku Skylink o niekoľko zaujímavých televíznych programov. Včera sa už na satelite Astra 3B (23,5°E), frekvencii 11 739 MHz objavili dva nové test kanály s označením TEST HD CZ a TEST HD. Vzhľadom k tomu, že k programom nie sú ešte pripojené video a audio pidy, niektoré prijímače nemusia aktuálne tieto testovacie kanály naladiť.
Pokračovanie nižšie:

Bližšie informácie k uvedeným testom ako aj ďalšiemu rozširovaniu ponuky platforma nechce zatiaľ zverejniť. „Počítam, že nejaké informácie zverejníme budúci týždeň,“ uviedol pre náš portál SatelitnáTV.sk člen predstavenstva M7 Group Jaromír Glisník.

Ďalšou novinkou v ponuke Skylinku môže byť aj napr. nový program C8 od Chello Central Europe, no tam podľa slov Jaromíra Glisníka nie je ešte o pridaní rozhodnuté. C8 štartuje na slovenskom a českom trhu v pondelok 5. mája. S vysielacím časom sa bude deliť s detským kanálom Minimax.

Technické parametre pre príjem test kanálov:
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 11 739 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/4
SR: 27500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Provider: M7 Group

Mohlo by vás ešte zaujímať