Reklama

NAY kupuje prevádzky Electro World

Predajca spotrebnej elektroniky NAY dnes oznámil, že uzavrel dohodu s Dixons Retail plc o predaji jeho prevádzok ElectroWorld v Českej republike a na Slovensku.

ElectroWorld prevádzkuje v Českej republike a na Slovensku 26 špecializovaných obchodov s elektronikou. Skupina NAY bude mať po akvizícií 57 (26+31) predajní na území Českej republiky a Slovenska a s obratom 300 miliónov EUR sa stane jasným lídrom v rámci kamenných predajcov elektroniky. Uviedla dnes spoločnosť v tlačovej správe.
Pokračovanie nižšie:

NAY preberá prevádzky ElectroWorld so všetkými záväzkami aj zamestnancami. Po uzavretí dohody, ktorá sa očakáva v priebehu leta a podlieha splneniu príslušných podmienok vrátane súhlasu protimonopolných orgánov, môže v priebehu nasledujúcich troch rokov prísť k hotovostnému vyrovnaniu. “S potešením oznamujeme uzavretie tejto dohody so spoločnosťou ElectroWorld. Je to veľký krok k dosiahnutiu nášho cieľa, ktorým je vedúce postavenie v Strednej Európe. Táto akvizícia znamená zdvojnásobenie obratu skupiny NAY a prinesie lepšiu efektivitu investícii. Naďalej sa budeme snažiť zlepšovať naše služby pre zákaznikov s dôrazom na predaj cez internet a využívanie nových technológií,” hovorí Peter Zálešák, predseda predstavenstva a spoluzakladateľ NAY.

Nay plánuje zachovať pražskú centrálu na podporu svojich aktivít v Čechách a plánuje na tomto trhu zachovať aj značku Electro World. Podľa Jána Tomáša, podpredsedu predstavenstva a spoluzakladateľa NAY, je prevzatie prevádzok súčasťou stratégie: „Vďaka tejto dohode dosiahneme náš dlhodobý cieľ rozvoja, ktorým bol vstup na český trh a sme nadšení že tak môžeme urobiť v spojení s tak dobrým partnerom ako je ElectroWorld.

ElectroWorld má v Strednej Európe silnú značku, ale predstavuje pre Dixons Retail PLC len malú časť podnikateľských aktivít. Spoločnosť preto zvážila niekoľko možností a je presvedčená, že skupina NAY je najlepším novým vlastníkom siete ElectroWorld. “Som veľmi šťastný, že sa nám podarilo zabezpečiť silnú budúcnosť pre ElectroWorld, ktorý bude následne schopný prosperovať ako časť NAY Group v Strednej Európe.,” okomentoval dohodu Sebastian James, generálny riaditeľ Dixons Retail Group.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. Prepánajána, všetci už spapagájovateli. Po nejakom vymenovaní alebo odkúpení (zhltnutí) obchodného súpera (niekedy i partnera) alebo nejakej transakcii, komentovanie takejto udalosti začínajú vetou: “S potešením oznamujeme… (uzavretie/vymenovanie/odkúpenie…).“ Čo majú takú chabú slovnú zásobu?

Komentáre už nie sú povolené.