Reklama

Magio TV a DIGI TV majú spoločne 444 tisíc zákazníkov

Skupina Slovak Telekom zverejnila dnes svoje výsledky za prvý štvrťrok 2014. Celkové konsolidované výnosy dosiahli 196,9 milióna eur, čo je o 2,4 percentá viac ako v prvom štvrťroku 2013. Pod medziročný nárast sa podpisuje najmä rast dcérskych spoločností a výborné výsledky v ich oblastiach. Uviedla dnes spoločnosť v tlačovej správe.

Magio TV báza prekročila vo februári 2014 200 tisíc zákazníkov (IPTV a satelit) a do konca kvartálu sa ešte mierne zvýšila. Celá skupina Slovak Telekom mala k 31.3.2014 už 444 tisíc zákazníkov TV služieb. Presný počet zákazníkov DIGI TV skupina nezverejnila.
Pokračovanie nižšie:

Výnosy vlaňajšej akvizície DIGI Slovakia dosiahli za prvé tri mesiace roka 2014 úroveň 6,7 milióna eur.

Výnosy spoločnosti PosAm zaznamenali medziročne najvyšší nárast: o 160%. Za prvé tri mesiace dosiahli 12,3 milióna eur, čo je vynikajúci štart a nadväzuje na úspešný rok 2013.

Výnosy spoločností Zoznam a Zoznam Mobile sa voči minulému roku zvýšili o tri percentá na 1,3 milióna eur.

Rok 2014 začíname s miernym nárastom výnosov v prvom kvartáli, čo je veľmi dobrý výsledok pre Skupinu Slovak Telekom. V klasickom biznise stále badať tradičný pokles kvôli regulácii či konkurenčným aktivitám, no nové oblasti majú silný potenciál. Mobilné dáta vyštartovali nahor, čo vidíme na priemernej hodnote ARPU (viac ako 36% podiel), ICT segmentu sa naďalej darí, digitálna TV Magio má nový míľnik: viac ako 200 tisíc zákazníkov. Vyzdvihol by som aj výkon dcérskych spoločností: Zoznam štartuje v on-line s miernym rastom, výborne výsledky majú PosAm i DIGI Slovakia. Skupina vďaka nim výborne odštartovala rok 2014“, bilancuje Miroslav Majoroš, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Slovak Telekom.

Mohlo by vás ešte zaujímať