Reklama

Jednotka HD bude na satelite, zatiaľ však iba dočasne

RTVS v uplynulých dňoch podpísala zmluvu na prenos jednej z programových služieb prostredníctvom satelitu Astra 23,5°E. Počnúc májovými hokejovými majstrovstvami si budú môcť diváci so satelitmi vychutnať vysielanie Jednotky v HD, vo vysokom rozlíšení bude Jednotka vysielať aj letné majstrovstvá sveta vo futbale, Tour de France a všetky ostatné programy vrátane vlastnej pôvodnej tvorby či spravodajstva. HD vysielanie bude dostupné zákazníkom satelitnej platformy Skylink na frekvencii 11 934 MHz.
Pokračovanie nižšie:

Ako povedal riaditeľ sekcie techniky RTVS Andrej Doležal, zmluva na satelitnú distribúciu bola vzhľadom na obmedzené finančné zdroje a povinnosť RTVS efektívne a hospodárne nakladať s verejnými prostriedkami, uzavretá zatiaľ na obdobie troch mesiacov. „V rámci našich finančných možností sme v súvislosti s poskytovaním HD vysielania na satelite spravili maximum, aby sme divákom RTVS mohli zabezpečiť dokonalý vizuálny zážitok z kľúčových športových udalostí, ktoré v tejto sezóne RTVS pripravuje. Jedným dychom však dodávam, že trvalé poskytovanie tejto služby patrí medzi prioritné ambície RTVS,“ dodal A. Doležal.

RTVS podľa A. Doležala zároveň nebude nasledovať aktivity komerčných televíznych vysielateľov a HD vysielanie nebude spoplatňovať. „Naším cieľom je eliminovať riziko, ktoré vytvára otázna dostupnosť takýchto programov v HD výlučne v platenej ponuke alebo prémiových programových balíkoch,“ vysvetlil.

Služba verejnoprávnosti v prostredí distribúcie pre RTVS znamená doručenie programových služieb RTVS bezbariérovo, v základných programových balíkoch a prostredníctvom všetkých technicky a finančne dostupných platforiem čo najširšiemu počtu domácností.

(RTVS)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Potešila by STV1 v HD trvalo, v dnešnej dobe by už aj STV2 mala byť len v HDčku. Kopec ľudí má Skylink, najvyšší čas, uvidíme kvalitu obrazu, aby tam len logo nesvietilo:-(

  2. STV 1 HD maš na terestriale…takže je to zbytočné na satelite. Terestrial, kto nie je lenivý ma každý …

  3. S tým terestriálom to tak celkom nie je, napr. v Devíne, keďže je schovaný za kopcom Devínskou Kobylou sú na tom s terestriálnym príjmom zle. A bolo to tak vždy, za socíku chytili rakúščakov pomaly na komín, ale stv čku len zrnito.

  4. Ale zas nie každy ma skylink. DVB T ma podstatne ale podstatne viac ludi ako skylink

Komentáre už nie sú povolené.