Reklama

Finále Eurovízie 2014 už dnes večer, sledujte ho naživo cez internet či satelit

Finále v poradí už 59. ročníka pesničkovej súťaže Eurovízia 2014, ktoré sa tento rok koná v dánskom meste Kodaň, budú môcť sledovať diváci v 37 krajinách na svojich verejnoprávnych kanáloch. Slovensko podobne ako aj napr. Česká republika sa tento rok do súťaže nezapojilo, preto RTVS ani ČT priamy prenos neodvysiela.

Naposledy sme mali zástupcu na Eurovízii v roku 2012 a bol ním Miro Šmajda alias Max Jason Mai, do samotného finále však nepostúpil.
Pokračovanie nižšie:

Z dvoch semifinálových kôl, ktoré sa konali v utorok a vo štvrtok si vybojovalo postup do finále 20 interpretov. Víťaza súťaže Eurovízia 2014, známej aj pod názvom Eurovision Song Contest, spoznáme už dnes večer. Priamy prenos začína oficiálne o 21:00.

Kde sledovať priamy prenos
Priamy prenos si budú môcť pozrieť diváci zo Slovenska cez internet (http://www.eurovision.tv), alebo prostredníctvom vybraných verejnoprávnych televíznych kanálov. Prenos odvysiela napr. maďarská M1, poľská TVP 1, rakúska ORF 1, talianska RAI 2, nemecká Das Erste, francúzska France 3 či anglická BBC 1.

Technické parametre pre príjem nekódovaného kanálu Das Erste HD:
Družica: Astra 1N (19,2°E)
Frekvencia: 11 494 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 2/3
SR: 22000
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Kódované: Nie
Provider: ARD Digital
Názov: Das Erste HD

Technické parametre pre príjem nekódovaného kanálu Das Erste SD:
Družica: Astra 1N (19,2°E)
Frekvencia: 11 836 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 27500
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Kódované: Nie
Provider: ARD Digital
Názov: Das Erste

Technické parametre pre príjem nekódovaného kanálu RAI 2:
Družica: Eutelsat Hot Bird 13D (13°E)
Frekvencia: 10 992 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 2/3
SR: 27500
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Kódované: Nie
Provider: RAI
Názov: Rai 2

Technické parametre pre príjem nekódovaného kanálu France 3:
Družica: Eutelsat 5 West A (5°W)
Frekvencia: 11 591 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 2/3
SR: 20000
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Kódované: Nie
Provider: GR1
Názov: France 3



Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. Pozrel som si koniec najprv na ARD a potom na M1, kvalitu všetkých piesní nemôžem posúdiť, ale videl som tam mnoho, premnoho „EXOTOV“ – čím väčší exhibicionista, tým väčší bodový zisk. Celá súťaž zopár desaťročí nestoji za nič, kvalitou sa blíži k 0. K.O. nezvrátenému umeniu.
    A ešte skoro všetci tam kvákajú ‚ingliš‘, voľakedy sa spievalo v jazyku tej, ktorej súťažiacej krajiny (i Kája Gott spieval za Rakúsko po nemecky).
    Všimol som si, že pri bodovaní platí buď politkárčenie alebo „rodinkárstvo“ hlavne z už „samostatných“ štátov z bývalých súštátí alebo podľa spriazdnenosti určitých krajín.
    Dobreže Slovensko i Česko tam neposielajú zástupcou. Konečne prišli k rozumu. Zbytočne vyhadzovať peniaze na účasť a veci okolo toho. Veď pred pár rokmi s dobrou pesničkou nepostúpila zo semifinále Kristína, na čom sa Nemci, a nielen oni, na fórach čudovali. A 6 krajín má automatickú účasť vo finále, a tam nijak neohúria (teraz Fracúzsko skončilo na úplnom chvoste s pár úbohými bodmi).

Komentáre už nie sú povolené.