Reklama

Nemecký verejnoprávny vysielateľ nebude môcť vysielať prenosy z MS vo futbale z družice Eutelsat HOT BIRD

Nemecký verejnoprávny vysielatelia ARD a ZDF nebudú vysielať tohtoročné Majstrovstvá sveta vo futbale, ktoré budú od 12. júna do 13. júla 2014 v Brazílii, prostredníctvom satelitnej pozície Eutelsat HOT BIRD (13°E) z dôvodu obmedzenia autorských práv. Priame prenosy zo všetkých 64 zápasov budú tak pre divákov k dispozícii iba zo satelitnej pozície ASTRA (19,2°E), ktorá má menšie pokrytie než Eutelsat HOT BIRD (13°E) a zároveň slúži ako hlavná družica pre DTH príjem v Nemecku. Informoval o tom dnes portál Broadband TV News.
Pokračovanie nižšie:

Zmluvná dohoda s FIFA neumožňuje ZDF distribúciu prenosov na satelite Eutelsat HOT BIRD,“ uviedol pre portál hovorca ZDF. Ako však ďalej dodal, doteraz nebolo rozhodnuté aké programy budú vysielané počas priamych prenosov na pozícii 13°E.

Nemecká ZDF vysiela nekódovane ako SD tak aj HD verziu svojho programu prostredníctvom družice ASTRA 1KR (19,2°E) a verziu v štandardnom rozlíšení aj prostredníctvom družice Eutelsat Hot Bird 13D (13°E), frekvencii 11 054 MHz.

Najväčším problémom prečo nebude môcť ARD a ZDF vysielať prenosy z MS vo futbale prostredníctvom družice Eutelsat HOT BIRD je práve pokrytie tejto družice. Signál z nej môžu zachytiť aj na Blízkom Východe či až v severnej Afrike, kde autorské práva na prenosy vlastní beIN Sports (Al Jazeera).

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

Komentáre už nie sú povolené.