Reklama

Topfun začal testovať obsah v 4K rozlíšení

Prevádzkovateľ internetovej videopožičovne Topfun oznámil, že v spolupráci so spoločnosťou Inflex, ktorá sa významne podiela na vývoji služieb Topfun, zaháji testovanie obsahu využívajúceho techlonógiu 4k (Utra HD).

Sme na začiatku testovania, avšak prvé výsledky ukazujú, že s nasadením obsahu s týmto rozlíšením by sme nemali mať problém a sme presvedčení, že nasadenie prvého 4K obsahu je otázkou dohľadnej doby. Vzhľadom k tomu, že rokovania s majors štúdiami o 4K obsahu sú v začiatkoch, tak v prvej fáze nasadíme dokumenty a filmové ukážky. Je otázkou času, kedy výrobcovia TV začnú masívnu produkciu zariadení s technológiou 4K a na to chceme byť dôkladne pripravení„, vyhlásil Projektový manažér spoločnosti Topfun Media, Jan Lakomý.
Pokračovanie nižšie:

4k je najnovší trend výrobcov TV. Jedna sa o štyri krát väčšie rozlíšenie ako v prípade Full HD. Očakáva sa, že už v roku 2014 sa veľká časť TV bude vyrábať s týmto rozlíšením. Preto práve obsah je najdôležitejšou komoditou pre túto technológiu. „Topfun rokuje s mnohými poskytovateľmi obsahu o tomto formáte, vrátane športových TV a dokumentárnych produkčných spoločností. Topfun ako prvý uviedol na trhu v ČR a SK obsah v HD a 3D formáte,“ uvádza Topfun v tlačovej správe.

Inovácie sú pre nás výzvou. Značky TV s nami už rokujú o podpore týchto služieb. Topfun aplikácia patrí medzi najpoužívanejšie vo väčšine TV značiek,“ doplnil Jan Lakomý.

Mohlo by vás ešte zaujímať