Reklama

Slovak Telekom nevylučuje, že Magio Sat presunie v budúcnosti na družicu Thor

Už je to viac ako štyri týždne čo Slovak Telekom spustil prvé technické testy niekoľkých televíznych programov na satelite Thor 6 (0,8°W) a to ako v štandardnom rozlíšení (MPEG-4/SD) tak neskôr aj v HD kvalite. Nové programy, ako sme už informovali, majú byť dostupné v novo pripravovanej službe pre DIGI TV. Zatiaľ však nie je isté ktoré konkrétne programy (z doterajších testovaných) bude nová služba zákazníkom DIGI TV ponúkať. Iste však je, že pre ich príjem bude potrebný satelitný HD prijímač, ktorý už platforma DIGI TV svojim zákazníkom ponúka.

Technické testy Telekomu prebiehajú postupne od decembra minulého roka na troch satelitných transpondéroch a operátor v nich bude aj naďalej pokračovať.

S prihliadnutím na komplexnosť a náročnosť rozbehu satelitnej platformy je takáto doba príliš krátka na vyhodnotenie prebiehajúcich testov. Plánujeme v nich naďalej pokračovať, pričom pripravované spustenie služby bude založené až na podrobných výsledkoch týchto technologických testov. V každom prípade vás budeme včas informovať,“ uviedol pre náš portál SatelitnáTV.sk Tomáš Palovský, hovorca pre technológie a siete, zo spoločnosti Slovak Telekom.
Pokračovanie nižšie:

Termín spustenia novej služby a programovej ponuky pre satelitnú DIGI TV tak zatiaľ stále nie je známy. Okrem novej služby pre zákazníkov DIGI TV po spustení troch nových satelitných transpondérov, dvoch na satelite Thor 6 (0,8°W) a jedného na Intelsat 10-02 (1°W) pripadá do úvahy aj možný presun platformy Magio Sat na rovnakú satelitnú pozíciu ako DIGI TV. Obe platformy by tak mohli zdielať jednu kapacitu a Telekom by tak nemusel platiť satelitnú kapacitu na dvoch rôznych družiciach, ktorá nie je zrovna najlacnejšia. Podľa Telekomu však presun Magio Satu na novú satelitnú pozíciu nie je na programe dňa. Operátor to však do budúcna nevylučuje.

Naďalej vyhodnocujeme rôzne scenáre ďalšieho rozvoja služby, pričom migrácia Magio Sat je jednou z možností. Vzhľadom na prebiehajúce testy novej DIGI platformy je však o nej predčasné diskutovať a v tejto dobe nie je na programe dňa. Zmena využívanej družice navyše závisí od viacerých faktorov, na ktoré by sme sa potenciálne museli pripraviť,“ povedal Palovský.

Zoznam programov, ktoré testuje Telekom pre DIGI TV môžete nájsť v našej predchádzajúcej správe.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Testujú lebo to majú zadarmo čo chvíľa to spustia.

  2. Treba si uvedomit ze je to spustenie novej platformy od bodu nula.
    Ked zacinal Magio Sat tak od prvych testov po realnu prevadzku uplynuli presne 3 mesiace.
    Ked to bude teraz trvat 2 mesiace tak mozme byt radi. Zatial je to len 1 mesiac.

Komentáre už nie sú povolené.