Reklama

Poľská verejnoprávna televízia spustí vo februári nový detský kanál TVP ABC

Poľský verejnoprávny vysielateľ TVP spustí vo februári nový televízny kanál zameraný na detského diváka s názvom TVP ABC. Televízia by mala odštartovať 15. februára 2014 a bude dostupná nekódovane pre všetkých divákov prostredníctvom terestriálnych vysielačov v rámci poľského 1. multiplexu (MUX 1). Satelitní operátori zatiaľ o zaradení TVP ABC do svojej ponuky neinformovali.
Pokračovanie nižšie:

Kanál TVP ABC získal licenciu od tamojšieho regulátora 15. júla 2013. Vo vysielaní by sa mali objaviť programy zamerané na deti vo veku od 4 do 12 rokov.

Poľský verejnoprávny vysielateľ TVP aktuálne už prevádzkuje 12 televíznych kanálov v štandardnom rozlíšení (TVP 1, TVP 2, TVP Info, TVP Regionalna, TVP Polonia, TVP Sport, TVP Kultura, TVP Historia, TVP Seriale, TVP Rozrywka, Belsat TV, TVP Parlament) a štyri v HD kvalite (TVP 1 HD, TVP 2 HD, TVP HD a TVP Sport HD). Najnovším prírastkom je práve TVP Sport HD, ktorý odštartoval 12. januára 2014. TVP ABC bude tak už v poradí trinástym televíznym kanálom verejnoprávneho vysielateľa u našich severných susedov.

(satkurier.pl)

Mohlo by vás ešte zaujímať