Reklama

Óčko spustilo hybridné vysielanie s predajom hudby

Česká hudobná televízia Óčko spustila dnes novú aplikáciu, pre televízory a set-top-boxy s podporou hybridného vysielania (HbbTV), ktorá bude slúžiť k predaju hudby. Hybridné vysielanie je dostupné iba prostredníctvom pozemných vysielačov (multiplexu 3) v Českej republike na kanáloch Óčko a Óčko Gold, vďaka Českým Rádiokomunikáciám a spoločnosti Mautilus. Informovali dnes o tom České Rádiokomunikácie.

Aplikácia umožní divákom prehliadať hudobný katalóg a prostredníctvom SMS tiež objednanie hudobných CD a DVD nosičov. České Rádiokomunikácie plánujú aj ďalší rozvoj funkcionalít, ako sú napr. QR kódy či prepojenie s vysielaným obsahom.
Pokračovanie nižšie:

Spustením hybridnej televízie plníme naše sľuby, že budeme pozemné vysielanie neustále rozvíjať a rozširovať ponuku služieb. Pre poskytovateľov televízneho vysielania je hybridná televízia jednou z ciest, ako získavať nové príjmy a divákovi ponúknuť novú modernú službu,“ hovorí Michal Čupa, generálny riaditeľ Českých Rádiokomunikácií.

Som potešený, že sme súčasťou projektu spustenia prvej komerčnej hybridnej televízie v Českej republike a diváci Óčka môžu teraz využiť službu, ktorá je bežná v mnohých európskych krajinách,“ komentuje Štěpán Wolde, generálny riaditeľ televízie Óčko.

Vývoj HbbTV aplikácií sa od bežného vývoja pre Smart TV líši. Je síce postavený na podobných webových technológiách, ale rozdielna je filozofia aplikácie, ktorá v mnohých prípadoch iba prekrýva časť vysielania a môže s vysielaným obsahom spolupracovať a rôzne ho dopĺňať,“ vysvetľuje Petr Mazanec, technický riaditeľ spoločnosti Mautilus.

HbbTV aplikáciu je možné spustiť štandardne červeným tlačidlom na diaľkovom ovládaní. Okrem Óčka využíva HbbTV aj Česká televízia. Na Slovensku zatiaľ HbbTV nevyužíva ani jedna z celoplošných televízií. Diváci si však môžu vyskúšať HbbTV na programoch ČT prostredníctvom terestriálnej platformy Plustelka.

Ocko_hbbtv1
Ukážka HbbTV aplikácie televízie Óčko

Mohlo by vás ešte zaujímať