Reklama

Magio Sat a DIGI TV chcú do budúcna ponúkať okrem set-top-boxov aj CI+ moduly

Spoločnosť Slovak Telekom, ktorá prevádzkuje satelitnú platformu Magio Sat a vlastní aj DIGI TV, chce do budúcna ponúkať svojim zákazníkom okrem set-top-boxu aj CI+ modul.

Slovak Telekom aj Digi Slovakia si uvedomujú, že prijem satelitnej alebo káblovej služby pomocou CI, resp. CI+ je už takmer štandardom, ktorý by nemal chýbať v ponuke poskytovateľa satelitnej alebo káblovej služby (DVB-C). Aj z tohto dôvodu sa budeme snažiť zaradiť tento typ koncového zariadenia do nášho portfólia,“ uviedol pre náš portál SatelitnáTV.sk Tomáš Palovský, hovorca pre technológie a siete, zo spoločnosti Slovak Telekom.
Pokračovanie nižšie:

Vďaka CI+ modulu spolu s kartou by mohli zákazníci satelitných platforiem Magio Sat aj DIGI TV či digitálnej káblovej televízie (DVB-C) prijímať ponuku spomínaných platforiem aj bez potreby set-top-boxu. Stačilo by len CI+ modul zasunúť do televízora so zabudovaných DVB-S/S2 tunerom.

Jednou z ďalších výhod by bolo používanie vlastného satelitného prijímača s voľným CI+ slotom do ktorého by bolo možné tento CI+ modul spolu s dekódovacou kartou operátora zasunúť a prijímať tak ponuku Magio Sat či DIGI TV.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Ak už mám komplet zostavu od operátora, bude možné im ich satelitný prijímač vrátiť?

  2. Lojzo ak toto zacnu ponukat tak uz budes mat daaaavno po viazanosti a mozno budes aj u ineho operatora 🙂

  3. fajnsmeker: nemyslim ze by to nejak extremne dlho trvat… keby to vyslo od rumunov mozno by to nebolo ani v tomto desatroci, ale Telekom je kus ina kategoria…
    imho najneskor v druhej polovici buduceho roka to je celkom realne

  4. Tie moduly maju Rumuni ale pre DVB-C, nie pre DVB-S.

  5. Ano DVB-C, ja som tým chcel povedať to, že TELEKOM bude musieť povýšiť slovenskú Digi Tv na úroveň rumunskej alebo maďarskej Digi Tv ak ju bude chcieť mať konkurencie schopnú voči freeSat a Skylink.

  6. Fajnsmeker, viazanosť mi začala v auguste 2013, takže to možno stihnem aj počas viazanosti. Ale asi pri magiosate asi zostanem aj potom.

Komentáre už nie sú povolené.