Reklama

Vysielanie Českého rozhlasu Radiožurnál na dlhých vlnách definitívne skončí koncom februára 2014

Český rozhlas Radiožurnál ukončí definitívne svoje vysielanie na dlhých vlnách v noci z 28. februára na 1. marca 2014. Informoval o tom rozhlas v tlačovej správe.

Uzatvára sa jedna dlhá etapa šírenia signálu Českého rozhlasu. Technický pokrok a zmeny v rozhlasových technológiách sú veľké a nemožno ich neakceptovať a podporovať staré systémy. Preto ukončíme vysielanie na dlhých vlnách a časť úspory bude v roku 2014 určená na propagáciu tých platforiem, na ktorých bude Radiožurnál vysielať naďalej bez dlhej vlny.“ Uviedol generálny riaditeľ ČRo Peter Duhan.
Pokračovanie nižšie:

TIP: Český rozhlas ukončí vysielanie na dlhých vlnách

Prvýkrát si poslucháči signál z Topolnej mohli naladiť na konci roku 1951. Najprv sa z neho ozvala stanica Československo I, ​​neskôr Hviezda, a nakoniec Radiožurnál. Vysielač je umiestnený na Morave neďaleko Uherského Hradišťa a fungoval s výkonom 650 kW. Jeho signál tak bolo v niektorých obdobiach možné zachytiť v podstate v celej Európe.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. Pre rádiových nadšencov to nie je zrovna pozitívna informácia. 🙁 Inak táto informácia je známa už od 27. novembra. Niekde na nete som našiel informácie, že má dôjsť k vypnutiu tohto DV vysielača už na prelome rokov. Ale zdá sa, že tieto informácie nie sú pravdivé. 🙂

Komentáre už nie sú povolené.