Reklama

Slovak Telekom testuje programy na satelite Thor pre DIGI TV (doplnené)

Ako sme vás už včera na našom portáli informovali, operátor Slovak Telekom včera spustil na satelite Thor 6 (0,8°W) testy až 26 televíznych programov. Podľa vyjadrenia samotnej spoločnosti majú uvedené testy otestovať napr. možnosti nových satelitných HD prijímačov satelitnej platformy DIGI TV.

V súčasnosti na danej pozícii testujeme možnosti nových set-top boxov, EPG a vybraných kanálov pre pripravovanú vylepšenú službu v portfóliu DIGI TV. V tejto dobe by bolo predčasné špecifikovať detaily a výsledky jednotlivých testov,“ povedal pre náš portál SatelitnáTV.sk Tomáš Palovský, hovorca pre technológie a siete, zo spoločnosti Slovak Telekom.
Pokračovanie nižšie:

Technické testy spoločnosti Slovak Telekom prebiehajú na satelite Thor 6 (0,8°W), transpondéri č. 18, frekvencii 12 054 MHz. Všetky televízne kanály vysielajú v kompresnom formáte SD/MPEG-4.

V rámci testov sú k dispozícii programy Dajto, Digi Liga Majstrov 1, Digi Liga Majstrov 2, Digi Sport, Digi Sport 2, Doma, Film+, Fooor, Gay lifestile, HBO, HBO Comedy, HBO 2, History Channel, JOJ, Plus, Markíza, National Geographic Channel, Nova, Slovak Sport, Slovak Sport 2, Spektrum Home, Sport 1, Sport 2, STV 1, STV 2 a WAU.

Doplnené o 15:30:
O tom či bude Telekom na satelitnej pozícii 0,8°W využívať na testy aj ďalšie transpondéry, zatiaľ nie je jasné. Od úplného začiatku testov sa však v NIT (Network Information Table) tabuľke nachádzajú (okrem 12 054 MHz) aj frekvencie 12 607 MHz a 11 976 MHz. Táto skutočnosť by mohla znamenať, že by mohol Telekom využívať do budúcna aj tieto frekvencie. Zatiaľ je to však len špekulácia. „Testovanie novej služby je dlhodobá záležitosť. Čo sa týka frekvencií, ide o testovací stream, pričom skúšame rozličné scenáre. V priebehu testov sa teda ich počet môže meniť,“ povedal Tomáš Palovský.

Odkiaľ uplinkuje Telekom programy na tento nový transpondér č.18 zatiaľ spoločnosť nechce komentovať.

Technické parametre pre príjem:
Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 12 054 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 30000
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Kódovanie: áno (Nagravision)
Provider: ST

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Bleskové informácie. Palec hore. 🙂 Oni to sťahovanie MagioSatu ešte budú popierať, no nepriamo už naznačili, že niektorá platforma sa môže časom presťahovať a že prioritou bude kompresný formát MPEG-4.

  2. Pridane dva datove kanaly DATA ADB a DATA Zenterio, predpokladam, ze OTA.

Komentáre už nie sú povolené.