Reklama

Slovak Sport.TV 3 bude už len v 1. multiplexe, z lokálnych vysielačov dochádza k postupnému odpájaniu

Slovenský športový kanál Slovak Sport.TV 3 ukončí vysielanie v lokálnych terestriálnych multiplexoch v mestách Bratislava, Trnava, Galanta a Nitra. Ich prevádzkovateľ, spoločnosť AVIS, musí tento program odpojiť, keďže podľa zákona,  kanál ktorý vysiela v celoplošnom multiplexe nemôže byť šírený aj z lokálnych vysielačov.

Ako náhrada je už od dnes dostupná lokálna TV Krea pre obyvateľov Nitry a okolia. V ostatných mestách zatiaľ spoločnosť AVIS náhradu za Slovak Sport.TV3 nemá.
Pokračovanie nižšie:

Z lokálneho vysielača v Nitre, ktorý vysiela na 54. kanáli je tak aktuálne možné prijímať programy CETV, Nitrička, TV Noe, TV Šláger a TV Krea. Z dôvodu zmien odporúčame dať nanovo vyhľadať daný kanál.

Slovak Sport.TV 3 je aj naďalej dostupný divákom prostredníctvom prvého celoplošného multiplexu, ktorý prevádzkuje spoločnosť  Towercom. V rámci testovacieho vysielania je zatiaľ dostupný v kompresnom formáte MPEG-2, od nového roku by však mal prejsť na úspornejší formát MPEG-4. Pre príjem preto bude nutný DVB-T tuner či set-top-box s podporou tohto formátu.

Okrem DVB-T môžu Slovak Sport.TV 3 naladiť aj zákazníci u vybraných káblových a IPTV operátorov po celom Slovensku.

RTV Krea-13122013-1859 1
TV Krea z lokálneho multiplexu v Nitre

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Na čo to je?Aj tak ju nechytám lebo Towercom nám nezapojil mux 1 vysielač tak ako treba.Až bude zase zmenia na formát Mpeg-4 čož zase nepríjmem.Diskriminácia a ťahanie peňazí od ludí.

  2. doba moderna divak z Novej Bane.To neni ako za komancov kupit jednu vec a pouzivat ju 40 rokov.doba a modernizacia napreduju je rok 2013 nie 1950 a nizsie.Ste asi neboli dlho v elektro predajniach sklenene TV vymyzli takze aj vysielanie sa musi prisposobit modernym trendom.HD kvalita poriadne farby a ine vymozenosti su uz v zahranici davno standard.To tu mame bit sto rokov za opicama zase?30 eur za mpeg4 box je vam vela?Tak pozerajte STV1.

  3. Najvacsia chyba bola ked pani „sudruhovia“ schvalili, ze sa u nas bude poutivat kompresny format MPEG-2. Kludne sa mohlo ist rovno do MPEG-4 a DVB-T2.

Komentáre už nie sú povolené.