Reklama

RTVS: Dvojka HD v DVB-T dočasne kvôli Adventným koncertom, vysielané sú v natívnom HD

V piatok presne o 19:00 sa v treťom terestriálnom multiplexe objavil nečakane namiesto Jednotky HD, kanál Dvojka HD. O tejto skutočnosti sme vás už v piatok na našom portáli SatelitnáTV.sk informovali. Podľa vyjadrenia RTVS, ktoré pre náš portál poskytol PR manžér Juraj Kadáš je Dvojka HD šírená v DVB-T kvôli adventným koncertom, ktoré RTVS po prvýkrát prináša v natívnom HD. „Dôvodom zaradenia Dvojky do HD je séria Adventných koncertov, ktoré po prvýkrát prinášame v HD a so svojimi vlastnými technickými kapacitami.“ ako ďalej dodáva „Aj divákom, ktorí náš program sledujú prostredníctvom terestriálu, chceme priniesť kvalitný obsah v HD na Dvojke. Sekcia techniky sa v spolupráci so Sekciou programu rozhodla, že Dvojka v HD bude vo verejnoprávnom multiplexe do 20.12. Výnimkou bude zápas Ligy majstrov, kedy prepneme Jednotku naspäť. Podobne to plánujeme spraviť počas OH Soči 2014.
Pokračovanie nižšie:

RTVS šíri v treťom terestriálnom multiplexe dva SD kanály (Jednotka, Dvojka) a vždy len jeden HD kanál (Jednotka HD poprípade Dvojka HD), ako aj a rozhlasové stanice RTVS. Z kapacitných dôvodov multiplexu nie je možné aby v dostatočne dobrej kvalite boli šírene dva SD a dva HD kanály v jednom multiplexe, preto dochádza k občasnému striedaniu oboch programov.

Kompletný zoznam DVB-T vysielačov, ako aj dokrývačov verejnoprávneho multiplexu (MUX3), z ktorých je možné Dvojku HD naladiť môžete nájsť priamo na webových stránkach spoločnosti Towercom.

STV2 HD-9122013-1136

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Zdravim, ja som sa chcel opytat ze ked mam skylink platformu, mozem si tuto dvojku HD naladit, popripade ako na to? Dakujem

  2. PR manager RTVS zavadza…
    „Na účely prípravy a realizácie koncertu, ako aj pri zabezpečení jeho priameho prenosu vysielaním a
    výrobe záznamu koncertu/AVD má RTVS v úmysle využiť profesionálne služby.“ Je klauzula v zmluvach, ktore uzatvorili s AKRAN-om a dalsimi a teda koncerty sa pripravuju plne v externom prostredi. STV ani HD prenosovy voz nevlastni.
    „…ktoré po prvýkrát prinášame v HD a so svojimi vlastnými technickými kapacitami.” je preto zavadzajuce, ak nie priam klamlive vyjadrenie.

    http://crz.gov.sk/index.php?ID=1154106&l=sk

  3. Dvojka v HD kvalite je v DVB-T a myslim, ze este aj v IPTV. Inak dobry krok na podporu DVB-T vysielania. Konecne sa zacnu aj o anteny ludia zaujimat 🙂

Komentáre už nie sú povolené.