Reklama

Nový lokálny multiplex v Komárne dostal povolenie, vysielať môže na 53. kanáli

Telekomunikačný úrad Slovenskej republiky (TÚ SR) vydal na základe žiadosti spoločnosti COM-MÉDIA, spol. s r.o. povolenie pre lokálny DVB-T multiplex v Komárne. Digitálny terestriálny vysielač má povolený maximálny výkon 1 kW ERP v nulovej rovine s vertikálnou polarizáciou. Povolenie nadobudlo právoplatnosť 4. decembra a je platné do 31. októbra 2020. Portál SatelitnáTV.sk o tom informoval Roman Vavro, tlačový hovorca TÚ SR.
Pokračovanie nižšie:

Ako ďalej informoval Vavro: „Záujemca o frekvenciu pre miestny multiplex si, podobne ako pri analógovom rozhlasovom vysielaní, na vlastné náklady vyhľadá vhodnú frekvenciu. TÚ SR túto frekvenciu následne skoordinuje. Ak bude koordinácia úspešná, tak TÚ SR pridelí túto frekvenciu záujemcovi. TÚ SR prideľuje frekvencie pre miestne multiplexy na základe individuálne podanej žiadosti. V jednej lokalite môže požiadať o pridelenie frekvencií pre miestny multiplex viacero záujemcov.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Hmm, velmi „pekne“ skoordinovane. S madarskym Kekesom (Mux A, 53k, 730 MHz, H, 64,6 kW) sa to bude krasne bit!

  2. V Komárne sa to biť nebude. Kekes je ďaleko. V pohode funguje Galanta K29 ,ktorá ma pomali na dohlad Gerecse na totožnom kanále. Pomáha samozrejme aj odlišná polarizácia.

Komentáre už nie sú povolené.