Reklama

National Geographic Channel dnes odvysiela dokument o živote Nelsona Mandelu

Dokumentárny kanál National Geographic Channel dnes o 20. hodine odvysiela špeciálny dokument o živote Nelsona Mandelu pod názvom Mandela a jeho odkaz. Informovala o tom spoločnosť Channels, ktorá tento populárny dokumentárny kanál u nás zastupuje.

Dokument mapuje jeho životnú dráhu od detstva v kráľovskej rodine Thembu cez právnickej začiatky v Johannesburgu, uväznenie na takmer tridsať rokov, prezidentské voľby, v ktorých bol zvolený ako prvý černošský prezident Juhoafrickej republiky, až po získanie medzinárodného uznania. Programom bude sprevádzať uznávaný novinár Mark Austin a na Mandelu spomínajú politici, jeho blízki priatelia a spojenci, vrátane bývalého juhoafrického prezidenta Frederika Willema de Klerka, bývalého britského predsedu vlády Gordona Browna, arcibiskupa Desmonda Tutua či spoluväzňa Maca Maharaja.
Pokračovanie nižšie:

Nelson Mandela cez 60 rokov zosobňoval v otázke rasovej rovnosti ikonu neochvejného rozhodnutia, odhodlania a výrečnosti, čím inšpiroval nielen Juhoafrickú republiku ale celý svet. Aj keď s jeho smrťou odišla zo sveta medzinárodne uznávaná osobnosť, jeho odkaz žije ďalej. Pripomeňte si teda na National Geographic Channel jeho život a názory, za ktoré bojoval, v mimoriadne uvádzanom dokumente Mandela a jeho odkaz.

Okrem dnešnej premiéry 11. decembra o 20:00 bude dokument odvysielaný ešte v týchto dňoch:
11. decembra o 23. hodine
12. decembra o polnoci
13. decembra o 22. hodine
14. decembra o 16. hodine
15. decembra o 18. hodine
15. decembra o 22. hodine

Mohlo by vás ešte zaujímať