Reklama

Plustelka: TV LUX nekódovane počas celého decembra

Digitálna terestriálna platforma Plustelka pripravila v spolupráci s kresťanskou televíziou LUX predvianočný darček pre všetkých divákov, ktorí prijímajú signál prostredníctvom antény, vo forme dočasného nekódovaného vysielania televízie LUX prostredníctvom 4. terestriálneho multiplexu. „Už od prvej adventnej nedele 1. decembra si budú môcť vychutnať čaro adventu a predvianočných kresťanských slávností všetci diváci terestriálneho vysielania v spoločnosti Televízie LUX,“ uviedla platforma v tlačovej správe. Nekódované vysielanie TV LUX by malo trvať až do 2. januára 2014.
Pokračovanie nižšie:

Pre príjem televízie LUX tak bude počas celého decembra postačovať digitálny terestriálny prijímač, poprípade televízor s DVB-T tunerom, s podporou MPEG-4.

Vysielanie TV LUX je dostupné vo 4. celoplošnom multiplexe, ktorý pokrýva približne 80% obyvateľov SR.

Od 2. januára 2014 dôjde opäť k zakódovaniu signálu a pre príjem bude nutné vlastniť zariadenie pre príjem Plustelky. Pripomeňme, že televízia LUX je spolu s ČT1 a ČT2 dostupná v neplatenom balíčku bez mesačných poplatkov.

Viac o Plustelke si môžete prečítať tu.

TV LUX-822012-206

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Pekný darček pre veriacich.Tí, ktorý nemajú satelit,kde LUX vysiela voľne,to určite privítajú.Musím však podotknúť,že v okr.Prievidza sa nešíri signál 4.DVB-T muxu.Vysielač Žilina-Krížava stále spí zimným spánkom…..

  2. Svojim príspevkom si ma predbehol. Nielen 4. MUX, ale ani 1. MUX tu v PD nie je… Celá Horná Nitra má jednoducho smolu a patrí do 20% nezaujímavých pre Towercom.

  3. asi niekomu došli financie, také vás nenapadlo… takže pokrytie nem bude

  4. peniaze dosli v prvom rade televiziam, ktore v muxe vysielaju. Cena za sirenie 1MB v mux1 je 100 000€ bez DPH. V muxe2 a VP je to podla cennika 700 000€ (7x viac). Z toho vyplyva, ze muxy nemozu mat rovnake pokrytie. Cena 100 tis.€ je podobna tej na satelite aj to iba v pripade, ak nepocitame naklady na kodovanie. V takom pripade uz satelitna distribucia vychadza podstatne drahsie. Toto konecne zacinaju chapat aj televizie, vid Slovak Sport. Naviac, stanice vysielajuce satelitne nemaju vysielanie pod vlastnou kontrolou a potom sa mozu stat veci ake sa stali (serpo).

  5. Ak televizia bude chciet v Prievidzi vysielat, Towercom im to umozni, ale musia priplatit. DVB-t je momentalne perspektivnejsia platforma ako satelit. Hoci v januari konci Foor, pravdepodobne sa uvolni miesto pre 2 stanice v mpeg4. Vedel by som si tam predstavit napr. Musiq1 (co dost pochybujem, potesila by aj ina hudobna) a SS1 (tiez pochybujem). Ale miesto sa pravdepodobne rychlo zaplni nejakou hnojkou.

Komentáre už nie sú povolené.