Reklama

Rakúska ORF s HbbTV, zatiaľ len v DVB-T

Rakúska verejnoprávna televízia sprístupnila po niekoľkých testoch svojim divákom hybridné vysielanie HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV), ktoré spája online obsah s už tradičným televíznym vysielaním. HbbTV vysielanie je dostupné zatiaľ iba prostredníctvom DVB-T vysielačov, na programoch ORF 1 a ORF2. Aj napriek tomu, že ORF šíri svoje programy aj prostredníctvom družice, HbbTV vysielanie tu zatiaľ dostupné nie je. Malo by sa to však zmeniť už v najbližších dňoch. Podľa nemeckého portálu Digitalfernsehen.de by malo byť HbbTV vysielanie dostupné prostredníctvom satelitnej pozície ASTRA (19,2°E) už v pondelok 28. októbra 2013.
Pokračovanie nižšie:

V samotnej HbbTV aplikácii od ORF je dostupná napr. predpoveď počasia či prístup k video portálu ORF TVthek, vďaka ktorému môžu sledovať diváci programy z tvorby rakúskej verejnoprávnej televízie ORF (ako napr. spravodajstvo, magazíny atď.).

HbbTV aplikáciu ORF sme mali možnosť vyskúšať a vďaka tomu vám môžeme aj nižšie priniesť niekoľko obrázkov. Videá fungovali úplne bez problémov. Počas ich prehrávanie sme nezaznamenali žiadne obmedzenia.

Pre príjem HbbTV vysielania je potrebné okrem vlastnenia zariadenia s podporou HbbTV vysielania aj pripojenie na internet. Hybridné vysielanie sa následné aktivuje štandardne po stlačení červeného tlačidla na diaľkovom ovládaní.

Pred niekoľkými dňami spustila technické testy HbbTV vysielania prostredníctvom DVB-T aj maďarská Antenna Hungária, v Českej republike je dostupné hybridné vysielanie vďaka Českej televízii už niekoľko mesiacov, technické testy prebiehajú už aj u našich severných susedov v Poľsku vďaka verejnoprávnej TVP.

Niekoľko ukážok z HbbTV aplikácie ORF:

HbbTV_OR10

HbbTV_OR1

HbbTV_OR2

HbbTV_OR3

HbbTV_OR4

HbbTV_OR5

HbbTV_OR6

HbbTV_OR7

HbbTV_OR8

HbbTV_OR9

Mohlo by vás ešte zaujímať